Veliki uspjeh

Oduševili Warner Bros.: Domaći inovatori predstavili ‘sastavi sam‘ Batmobile, uz koji djeca uče programiranje

Hrvatski startup za STEM edukaciju CircuitMess objavio je svoj najambiciozniji proizvod, riječ je o uradi-sam Batmobileu, kultnom vozilu najpopularnijeg superheroja na svijetu, za što su dobili ekskluzivan ugovor za cijeli svijet od Warner Brosa.

Kada je prije četiri godine pokrenuo kompaniju Albert Gajšak još je išao u srednju školu, sada je zahvaljujući svojim radom i rezultatima dobio ekskluzivna prava da njegova tvrtka proizvede i prodaje pametne igračke u obliku Batmobilea. Riječ je o igrački koja je namijenjena djeci, kupcu dođe u dijelovima s uputama, a u procesu sastavljanja mališani uče o programiranju i STEM-u.

Ova je ideja oduševila i ljude u Warner Brothersu, koji su malenoj kompaniji iz Hrvatske dali ekskluzivan ugovor za cijeli svijet. “Priča o CircuitMess-u je stvarno inspirativna”, navodi Francois Simonetta, potpredsjednik Warner Bros. Consumer Products EMEA Agents.

Pogledajte video

“Pretvoriti zabavne igračke u zanimljive STEM setove koji poučavaju elektroniku i programiranje odličan je način za potaknuti djecu da nauče ove zanimljive i bitne teme. Tako stječu STEM znanja onako kako je djeci i najprirodnije: kroz igru. Uzbuđeni smo što je CircuitMess Batmobile njihov sljedeći i najveći STEM projekt do sada. ”

Da biste složili Batmobile i postali pravi STEM superheroj, ne morate imati prethodno iskustvo ili znanje. Ovaj set sadrži detaljne upute koje mogu pratiti svi stariji od 7 godina - kažu tvorci ove igračke. Uz CircuitMess Batmobile naučit ćete o programiranju mikroračunala te tehnologiji autonomnih vozila.

image
CircuitMess Batmobile dolazi u dijelovima.
FOTOGRAFIJE: PROMO

Na kraju, kada dijete složi svoj Batmobile ima automobil na daljinsko upravljanje s integriranom kamerom, ali i prikazom rada motora.

Čitajte i: Za klince bez mobitela! ‘Tri praščića‘, ‘Ružni pačić‘ i ‘Pinokio‘ u novom ruhu: ‘Kći mi je pomogla u kreaciji likova‘

Brojne druge STEM igračke

CircuitMess Batmobile objavljen je na crowdfunding platformi Kickstarter. Kickstarter kampanja će trajati 60 dana, a cilj je prikupiti 15,000 američkih dolara. Svi podržavatelji dobit će CircuitMess Batmobile prvi u svijetu i po najboljoj cijeni.

image
CircuitMess Batmobile ima sva obilježja kao pravi Batmanov automobil.
FOTOGRAFIJE: PROMO

"Nevjerojatno je što smo uspjeli postići zahvaljujući podršci naših kupaca. U samo četiri godine poslali smo preko 50 tisuća STEM setova u preko 80 zemalja”, kaže Albert Gajšak, direktor CircuitMessa, i glavni pokretač cijele ove priče. On je prije Batmobilea razvio niz 'pametnih' igračaka, od čega je prvu napravio još dok je išao u srednju školu.

U svojim nastojanjima da postane najprepoznatljiviji svjetski brend STEM igračaka, CircuitMess je u zadnje četiri godine razvio brojne obrazovne proizvode koji motiviraju djecu i odrasle da stvaraju vlastitu tehnologiju. Do sada su na tržište plasirali MAKERbuino - uradi-sam igraću konzolu, MAKERphone - uradi sam mobilni telefon, te STEM Box - preplatu za učenje STEM vještina.

image
Albert Gajšak osnivač kompanije CircuitMess.
FOTOGRAFIJE: PROMO

“Zahvaljujući podržavateljima prve Kickstarter kampanje 2017. odlučio sam osnovati CircuitMess i pokušati ostvariti svoje snove. Na sreću, više to ne moram raditi sam, već imam 23 talentiranih kolega koje mi pomažu ostvariti našu viziju. Svakoga dana nastojimo napraviti najzabavnije STEM igračke na svijetu. Veoma sam uzbuđen što je CircuitMess Batmobile naš najnoviji proizvod i nevjerojatno je da startup koji sam osnovao prije četiri godine u srednjoj školi sada radi s Warner Bros.-om", kazao je Albert.

Prednarudžbu za Batmobile moguće je izvršiti preko Kickstartera po početnoj cijeni od 99 američkih dolara, a ostale proizvode i projekte možete pronaći na njihovoj stranici.

Linker
23. travanj 2024 23:56