philippestarck.com
Telefon o kojem se priča

Philippe Starck dizajnirao revolucionarni smartphone iz Azije - Mi MIX

Ovih se dana svijet tehnologije raspisao o novom pametnom telefonu tvrtke Xiaomi. Iako je za sada namijenjen isključivo azijskom tržištu, od ovog se konceptualnog telefona očekuje pomicanje granica na svjetskoj razini.

Kineski proizvođač Xiaomi predstavio je novi smartphone imena Mi MIX koji svojim dizajnom i performansama nudi sasvim novo iskustvo mobitela. U dizajnu je sudjelovao svjetski priznati Francuz Philippe Starck zbog čega je silueta uređaja besprijekorna. Opisali su ga kao "telefon bez granica" jer se njegov ekran proteže gotovo od ruba do ruba, odnosno zauzima 91, 3 % površine. U kombinaciji s 6,4-inčnim ekranom rezolucije 2040 x 1080 px ipak ne prelazi veličinu iPhone sedmice. Okvir telefona je gotovo neprimjetan, a jedina vidljiva linija nalazi se pri dnu kućišta.

promo

Telefon nema tipki niti gumbića, a telefonska slušalica i senzor udaljenosti su skriveni ispod ekrana. Nema nikakvih fizičkih oznaka na površini tako da imate osjećaj kao da držite fotografiju u ruci. Tijelo i kućište telefona izrađeni su od fine keramike što pridonosi elegantnom dojmu, a ekran je Full HD rezolucije. Povrh dizajna, vrhunske tehničke karakteristike nisu izostale. Ovaj konceptualni telefon ima Snapdragon 821 procesor, kameru od 16 piksela te bateriju kapaciteta 4440 mAh. Kako radi besprijekornog ekrana nema zvučnika i senzora udaljenosti, na tom mjestu nalazi se piezoelektrični aktuator koji proizvodi zvuk. Udaljenost objekta uređaj osjeća uz pomoć ultrazvuka.

U Kini će biti dostupan kroz koji tjedan, a cijena će iznositi između 500 i 600 dolara.

Linker
23. travanj 2024 16:46