13.02.2015., Zagreb, Bogoviceva 3 - Otvorenje novog bara i galerije Vinyl. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
 Foto: PR / PIXSELL
ZANIMLJIVA APLIKACIJA

Remi iz Elementala savjetuje turiste o noćnom životu Zagreba

Međunarodno nagrađivana mobilna aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba «Zagreb Be There» dobila je dvije nove rute «Nightlife» i «Foodie». Rutu «Nightlife» sastavila je popularna glazbenica Mirela Priselac Remi iz Elementala koja turiste savjetuje o noćnom životu Zagreba. Na ruti se tako nalaze njoj zanimljivi barovi i mjesta poput Art Parka, Katrana, Vinyla ili Funka.

Rutu «Foodie» sastavila je pak jedna od najpoznatijih zagrebačkih food blogerica Jelena Iva Nikolić, pokretačica popularnog Malog placa s tavana, na čijoj se ruti nalaze najbolja mjesta za popiti i pojesti nešto fino, zdravo i domaće, kao što su Cogito Coffee Shop, Dežman bar, Mak na konac ili Mundoaka.

Remi iz Elementala ovako je pojasnila svoj izbor: «Sastavila sam ovu rutu uz savjetovanje s dečkima iz benda – želja nam je bila prezentirati široki dijapazon zanimljivih mjesta u Zagrebu, od nezavisne scene do komercijalnijih, ali nedovoljno zastupljenih mjesta. Mislim da ćete se iznenaditi količinom kulturnih i glazbenih sadržaja koje Zagreb nudi ljeti – nikada nije prevruće za dobar koncert ili pivo na nekom cool mjestu s dobrom mjuzom. To su sve dobrodošle oaze za ljetne dane i noći, možda se i vidimo na nekoj od njih!»

13.02.2015.,  Zagreb, Bogoviceva 3 -  Otvorenje novog bara i galerije Vinyl.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
/ PIXSELL
13.02.2015., Zagreb, Bogoviceva 3 - Otvorenje novog bara i galerije Vinyl. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb Be There mobilna je aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba koja posjetiteljima grada služi poput lokalnog insajdera u džepu predlažući različite tematske puteve za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona. Među njima su i neke skrivene, manje razvikane zanimljivosti u gradu, kao i mogućnost osvajanja nagrada. Aplikaciju je osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM.

Aplikacija ima osam ruta, od koje svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Na ruti Space Explorer nalaze se lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots otkriva posljednji gornjogradski bunar ili napušteno groblje u Jurjevskoj. Tu su još i rute Classic Zagreb, New Zagreb ili Arty Zagreb – nju su pak sastavili poznati zagrebački umjetnici.

Aplikacija je besplatna i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se downloadati s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu. Aplikacija je do sada osvojila nekoliko nagrada, među kojima i nagradu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi (Tourism&Strategy Festival, Paris, 2015.) te za turističku inovaciju godine (Dani hrvatskog turizma, Opatija, 2015.)

Linker
18. travanj 2024 22:31