iStock
SAČUVAJTE PORUKE ZA BUDUĆNOST

Zašto i vaša WhatsApp prepiska ne bi postala - knjiga?

Jeste li ikada razmišljali o tome da vaša prepiska na WhatsApp-u ima vrijednost koja je veća od puke izmjene informacija, dogovora i prijateljskih šala? Ta vrijednost je možda tek sentimentalna, ali možda je i umjetnička. Kako bilo, odnedavno svoje WhatsApp prepiske možete pretvoriti u – knjigu.

Startup zapptales nastao je upravo s idejom da se prepiske sačuvaju od zaborava i ovjekovječe kako bi poslužile kao podsjetnik i svjedočanstvo o nekoj posebnoj fazi vašega života. Anna Kimmerle-Hürlimann, jedna od pokretačica startupa, izjavila je za Dazed da je "WhatsApp za većinu ljudi postao živi komentar njihovih života. Preko te aplikacije dijelimo različite važne, ali i sitne trenutke s nama bliskim osobama. To je ustvari kao moderna verzija vođenja dnevnika. Također, naši razgovori ne govore samo o nama, već i o onima s kojima razgovaramo."

Projekt je započeo kada je suosnivač zapptalesa Daniel Vicen Renner postao ujak i poželio trajno sačuvati neke poruke koje je dijelio putem ove popularne aplikacije. Proces izrade knjige je jednostavan, a uključuje odabir poruka koje želite uvrstiti, pisanje posvete, odabir naslovnice i konačno, uređivanje sadržaja. Knjiga dolazi s tvrdim ili mekanim koricama, po želji.

"Naša najveća narudžba dosad bila je ljubavna priča jednog para na nevjerojatnih 4000 stranica. Naši su korisnici raznoliki onoliko koliko je raznolika WhatsApp zajednica" otkrila je Anna Kimmerle-Hürlimann za Dazed i dodala da su, u manje od godinu dana koliko postoje, već prodali 10 000 knjiga.

Vlastitu WhatsApp knjigu možete naručiti ovdje.

Linker
20. travanj 2024 01:47