Mamforce standard

Ženska podrška IT poslovanju! Izabela Šafran svojom posvećenošću doprinosi uspjehu tvrtke

Koliko je za uspjeh važna posvećenost poslu i integritet, pokazuje Izabela Šafran, voditeljica nabave u varaždinskoj IT kompaniji Mobilisis koja je odnedavno nositeljica MAMFORCE standarda, znaka kvalitete za obiteljsku odgovornost i rodni balans.

Iako se u industriji novih tehnologija još uvijek zapošljava znatno veći broj muškaraca, u pozadini uspjeha tih sjajnih zvijezda gospodarstva često su samozatajne žene koje posvećenom podrškom omogućuju da sustav nesmetano funkcionira. Izabela Šafran (42), diplomirana informatičarka, upravo je takva “nevidljiva snaga” tvrtke Mobilisis iz Varaždina, koja od osnutka 2005. kontinuirano stvara inteligentna rješenja i bilježi kontinuirane stope rasta. Kao voditeljica nabave osigurava sve što je potrebno za poslovanje tvrtke te uz to sudjeluje u drugim, za tvrtku značajnim poslovima kao što su provedba EU projekata, zaštita okoliša, provedba ISO 9001 i 14001 certifikacije te zaštita na radu.

- Naša tvrtka je odlično mjesto za rad: zbog modernog prostora, opreme, plaćene prehrane... Tvrtka stvara moderne proizvode i inovacije zbog kojih sam ponosna, a trud i rad omogućuju napredak. Sretna sam što radim ono što volim te imam mogućnost cjeloživotnog učenja. Imam određenu razinu slobode odlučivanja, ali i odgovornosti - govori Izabela Šafran, koja ističe da su za uspjeh Mobilisisa ključne otvorenost i suradnja.

image

Izabela Šafran diplomirana je informatičarka

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

- Ovdje uvijek možemo dati prijedlog i ostvariti ideju, što daje puno prostora za razvoj mladim ljudima spremnima na suradnju. Međusobno puno komuniciramo i važno nam je održati visoku razinu integriteta u radu - nastavlja Izabela Šafran. Visoka kvaliteta rada Mobilisis je dovela i do MAMFORCE standarda, dobivenog u okviru projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce”, a koji je sufinancirala Europska unija. Riječ je o standardu koji potvrđuje da se posao organizira odgovorno, vodeći računa o poslovnoj produktivnosti i zadovoljstvu zaposlenih, a s naglaskom na ravnotežu privatnog i poslovnog života te jednake mogućnosti razvoja karijere za žene i muškarce.

Čitajte i: Otkrivamo tko su najmoćnije Hrvatice poslovnog svijeta! Donosimo online izdanje magazina ‘Ženska snaga hrvatskog biznisa‘

Odgovorne kompanije

- Kod nas nije dovoljno svaki dan samo doći na posao, obaviti ga i otići kući i tako do starosti. Atmosfera je takva da se svatko osobno trudi dati svoj maksimum - ističe Izabela Šafran. Takav stupanj uključenosti zaposlenih je težnja svakog poslodavca, a vrlo je često obilježje upravo onih tvrtki koje čine MAMFORCE zajednicu - odgovornih kompanija koje mijenjajući sebe pomažu razvoju cijeloga društva da postane uključivije, s produktivnijim poslovanjem. Uključenje u MAMFORCE potaknulo je i u Mobilisisu dodatne procese.

image

Izabela radi u tvrtki Mobilisis iz Varaždina

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

- Počelo se aktivnije razmišljati o rodnoj jednakosti te ravnoteži privatnog i poslovnog života. Budući da smo mlada organizacija, imamo i puno male djece, potrebne su prilagodbe radnog vremena i uvjeta rada, a da istovremeno posao ne pati. Iako se već sada možemo pohvaliti vrlo visokom stopom promocije žena - od 44 posto - veselim se što smo kroz MAMFORCE dobili dodatnu podršku u svom karijernom napretku. Voditeljima smo osvijestili važnost njihove uloge u davanju nepristrane povratne informacije i dali im alate za prepoznavanje talenata, kako nitko ne bi bio izostavljen i kako bi svima omogućili daljnji razvoj u tvrtki bez obzira na različitosti. Uveli smo i model nagrađivanja zaposlenih. Također, zaposleni će kroz edukaciju tijekom procesa certifikacije imati priliku upoznati različite modele korištenja roditeljskog dopusta - kaže Izabela Šafran.

Uz to, u Mobilisisu će se mogućnost rada od kuće zadržati i nakon pandemije, uz uvjet dobro obavljenog posla. No, prema Izabelinom iskustvu, to može biti vrlo izazovno ako se kod kuće paralelno odvija i nastava - što je bio slučaj u njezinom kućanstvu, s dvije kćeri od 8 i 12 godina.

- Rad na tri računala istovremeno, dok jedno dijete prati online nastavu na njemačkom, a drugo sluša bajku iz hrvatskog, nezamisliv je stres - govori Izabela Šafran, dodajući da se na radnom mjesto osjeća vrlo ugodno. Ondje sjedi na pilates lopti, sa slušalicama na ušima, a zahvaljujući dobroj organizaciji radni dan joj traje do 16 sati. S kćerima nastoji jednom mjesečno otići na izlet, a energiju za nove radne pobjede “skuplja” opuštajući se dvosatnim slušanjem glazbe.


Sadržaj omogućilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

image
PR
Linker
07. travanj 2024 04:35