POSAO DESETLJEĆA

DOMAĆI KONZORCIJ DOBIO POSAO VRIJEDAN 1,2 MILIJARDE KUNA! Gradi se pruga Dugo Selo - Križevci, EU financira sa 85 posto

Posao je dodjeljen domaćem konzorciju u procesu ponovne evaluacije ponuda nakon što je Državna komisija za kontrolu javne nabave prije dva tjedna poništila odluku o izboru izvođača
Zagreb,110411.Zeljeznicki kolodvor.Povodom pogibije Damira Domitrovica koji je poginuo.Posljednji ispracaj odrzao se u ponedjeljak 11. travnja 2011. godine na rijeckom groblju Kozala u 10.00 sati. Sve hrvatske strojovodje su u isto vrijeme zaustavili sve vlakove u Republici Hrvatskoj i jednom minutom stajanja i tuznog sviranja lokomotivskom sirenom odali posljednju pocast velikom kolegi, dobrom prijatelju i vrijednom, predanom i odgovornom radniku.Na slici: Ivica Bicanin strojovodja za upravljacem.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

Uprava HŽ Infrastrukture danas je ponovo posao izgradnje pruge Dugo Selo -Križevci dodjelila domaćem konzorciju kojeg čine tvrtke Dalekovod, Zagreb Montaža i DIV, saznaje Jutarnji list.

Posao vrijedan 1,2 milijarde kuna, od čega Europska unija financira sa 85 posto, dodjeljen je domaćem konzorciju u procesu ponovne evaluacije ponuda nakon što je Državna komisija za kontrolu javne nabave prije dva tjedna poništila odluku o izboru izvođača.

Radi se strateškom projektu od javnog značaja za RH i do sada najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu koji sufinancira EU. Ovo je ujedno i najveći projekt EU fondova u Hrvatskoj.

Ugovor sa izvođačima mora se potpisati do 1. svibnja kako Hrvatska nebi izgubila sredstva koja je je Europska komisija dodijelila za ovaj projekt .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:42