UTJEČE NA CIJELI DAN

PO JUTRU SE POSLOVNI DAN POZNAJE Uspješni svjetski poduzetnici ujutro postižu puno, a mi vam nudimo njihov 5 ideja za bolji početak dana

 Beck Diefenbach / Reuters

Vaše jutro utječe na vaš cijeli dan. Što napravite ili ne napravite svaki dan utjecat će na to koliko ste produktivni, koliko imate energije, što možete ostvariti i, možda najvažnije, koliko ćete biti uspješni kao poduzetnik.

Stoga, ako vas vaša jutarnja rutina motivira i zadovoljava, u dobrom ste društvu. Međutim, ako niste, nemojte očajavati već potražite inspiraciju u jutarnjoj rutinu drugih poduzetnika, prenosi Motto.

1) Budite se rano

Kada se budite rano, imate bolji osjećaj kontrole nad danom jer odlučujete što ćete napraviti prvo, što drugo i što treće. Ranim buđenjem također ostvarujete i najveću eksploziju energije, kreativnosti i aktivnosti odmah na početku dana. Rano buđenje međutim ovisi i o tome kada ste otišli spavati. Ako to znači da je za vas 'rano' buđenje u 9 ili 10 ujutro, to je sasvim u redu.

2) Pijte vode

Vrlo je jednostavno, samo pijte vode. Dodavanje jednog velikog gutljaja vode vašoj jutarnjoj rutini radi nekoliko važnih stvari: Pojačava vaš metabolizam, čisti stvari u vašem organizmu, daje vam energije, održava vašu pažnju na visokoj razini i pomaže vašem probavnom sustavu. Neki se dan započinju s kavom, međutim, koliko god kofein bio odličan, prvo biste ipak trebali popiti vodu.

3) Razmislite o najvažnijim stvarima u svojem život

Mnogim poduzetnicima je prva stvar koju naprave ujutro usredotočivanje na svoje ciljeve. Držeći ih u prvom planu, vjerojatnije je da će naporno raditi tijekom dana da ih ostvare.

Investitor Kevin O'Leary u 5:45 ujutro kada se probudi prvo provjerava tržište obveznicama. Poduzetnik Matthew Toren se ujutro fokusira na svoju 24-minutnu rutinu koja uključuje pranje zubiju i završava s istezanjem i meditacijom.

'Prošle sam 33 godine jutra započinjao gledajući se u ogledalo i pitajući se bi li htio raditi to što ću raditi danas? Ako je odgovor tijekom nekoliko dana bio 'ne', znao bih da je vrijeme da se nešto promijeni', rekao je Steve Jobs za svoju jutarnju rutinu.

Poduzetnik Danny Halarewich, čovjek iza tvrtke LemonStand ujutro radi pet stvari: 1. Čita svoj životni cilj na glas; 2. Razmišlja o važnosti svog životnog cilja; 3. Promišlja o napretku prema svojem životnom cilju; 4. Uzme u obzir nekoliko stvari na kojima je zahvalan i 5. Evaluira svojih pet ciljeva za tekući dan.

4) Budite aktivni

Većina nas veći dio dana provede u sjedećem položaju. Upravo je zato jutro idealna prilika za malo ili puno tjelovježbe. Moć vaše volje najveća je ujutro tako da imate više šanse izvršiti sve vježbe koje biste morali ili htjeli.

Započinjanjem dana vježbanjem nećete potrošiti energiju. Naprotiv, dat će vam više energije, bit ćete više usredotočeni i produktivniji tijekom ostatka dana.

5) Meditirajte

Meditacija je moćan način za pripremu uma za ostatak dana. Njome se borite protiv stresa koji će tijekom dana sigurno doći. Ona čak ne mora niti jako dugo trajati. Jednostavna rutina od tri do 10 minuta je savršena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:24