Ivan Posavec
U NOVOM BROJU MAGAZINA GLORIAGLAM

Judita Franković: Nježna u srcu, divlja u ringu

Još nedavno polaznica talent kampusa, a sada članica žirija Sarajevo Film Festivala, 36-godišnja glumica otkriva kako ju je intuicija odvela do prave ljubavi i zašto nikad ne bi željela odrasti - iako uskoro planira postati majka

Na prvi pogled, dok plijeni elegancijom i profinjenom ljepotom, zagrebačka glumica Judita Franković Brdar (36) djeluje krhko i nježno. No iza te slike krije se snažna žena jasnih stavova, za koje je spremna boriti se i riskirati. Ona je radoholičarka, zaljubljena je u svoj posao i predaje mu se do kraja, ali ga ne mistificira. Primjerice, posao profesora smatra neusporedivo težim od glume - a to ne govori napamet, s obzirom da je diplomirala komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je kratko radila i u školi. Vjerojatno je takav pristup životu - da s jedne strane strastveno sanja i puna je mašte, a s druge stoji čvrsto na zemlji - pridonio njezinom današnjem uspjehu.

Šira javnost upoznala ju je kao novinarku Luciju Car u tri sezone "Počivali u miru", prve domaće TV serije za koju su prava prodana američkoj producentskoj kući Lionsgate. Film "Dom" Darija Plejića, u kojem igra glavnu ulogu, nedavno je prikazan na prestižnom Taormina Film Festivalu te na Filmskom festivalu u Puli, gdje se mogao vidjeti i njezin drugi film "Do kraja smrti", koji je režirao Anđelo Jurkas. No posebno je veseli jedna nova uloga - članice žirija za igrane filmove na Sarajevo Film Festivalu, na koji već godinama dolazi sa suprugom, direktorom fotografije Markom Brdarom. SFF joj je, kaže, jedna od najdražih filmskih manifestacija.

Što Sarajevo Film Festival čini tako posebnim, kako je upoznala svojeg supruga te zašto nakon svakog velikog projekta mijenja frizuru čitajte u velikom intervju Judite Franković Brdar za novi broj magazina GloriaGLAM koji je u prodaji od 6. kolovoza! Uz luksuzni dvomjesečnik ne propustite knjižicu modnih smjernica za jesen/zimu 2018. te ekskluzivne darove - proizvode za njegu lica francuske kozmetičke kuće Décleor.

Autor videa: Staš Mlinar

Linker
17. travanj 2024 13:27