NOVE FORMULE ZA BLISTAV TEN

Čudesne maske za lice za trenutnu blistavost

Obogaćene probitoticima, u maramici, gelu ili kremi... Ovo je vodič kroz novitete za trenutačnu blistavost - u udobnosti vlastitog doma.

Pod uvjetom da se ne plašite vlastitog odraza u zrcalu, maska za lice iz brojnih je razloga savršen tretman za kožu. Kao prvo, jedan je od rijetkih zbog kojih ne morate napuštati svoja četiri zida. U udobnosti doma - uz najdraži časopis, knjigu ili televiziju - možete se počastiti malim spa tretmanom. Postupak je bezbolan, a rezultat čista, nahranjena i glatka koža s manje vidljivim porama i više zdravog sjaja. Maske pružaju trenutačan rezultat, što je s ostalim proizvodima puno teže postići. A na tržištu ih je doista toliko da će i oni najzahtjevniji - ali i oni s najmanje vremena - naći savršenu za sebe.

BLACK ROSE kremasta maska s ružom zaglađuje kožu i vraća joj sjaj 968,90 kn SISLEY

Novi hit u svijetu je desetominutna kremasta ‘jet lag’ maska Summer Fridays koja ime duguje putovanjima avionom - nakon kojih je koža često umorna, beživotna i dehidrirana. Osmislile su je dvije beauty blogerice, a sadrži kombinaciju vitamina C i E, hijaluronske kiseline, ekstrakta kestena i zelenog čaja te nekoliko vrsta ceramida. Već nakon prvog korištenja obećava blistav izgled i - prilično važno - namijenjena je svakom tipu kože.

Kremasta maska za sve tipove kože s ceramidima i hijaluronskom kiselinom, 48 dolara SUMMER FRIDAYS

No u ideji ‘maskiranja’ ne treba zaboraviti ni na već poznate vrste iz parfumerija i drogerija, a najjednostavnije za korištenje su peeloff maske. Kad se osuše, jednim se potezom odlijepe s kože bez korištenja vode i blazinica - drugim riječima, ne ostavljaju nered. Po jednostavnosti primjene u tom su rangu i sheet maske, porijeklom iz Azije - bijele maramice s otvorima za nos, oči i usne natopljene raznim aktivnim tvarima koje prianjaju poput druge kože, a ove sezone dolaze u brojnim varijantama - od onih koje smanjuju otečenost, hidratiziraju, ublažavaju vidljivost bora ili pak dubinski čiste.

VITAL maska u maramici s arganovim uljem, hijaluronskom kiselinom i dekspantenolom za zrelu kožu, 1 komad 6,90 kn BALEA

RADIANCE PEEL maska iz linije Perfect Focus, 119 kn DOUGLAS

#GLITTERMASK GRAVITYMUD peel-off maska s glinom, crvenom algom i bijelim sljezom za efekt liftinga, 385 kn GLAMGLOW

PATCH DEFATIGANTS maska za zaglađivanje područja oko očiju, 6 kom 480 kn BIOLOGIQUE RECHERCHE

UFO maska s mikrovlaknima obogaćena voćnim ekstraktima i biljnim uljima te uređaj koji, u kombinaciji s odgovarajućom mobilnom aplikacijom, intenzivira njezino djelovanje FOREO

Najpoznatije su pak ‘old-school’ maske s glinom, ljekovitim blatom ili u posljednje vrijeme sve popularnijim ugljenom. Iako se proizvode za sve tipove kože, nezamjenjive su u reguliranju sebuma te čišćenju i sužavanju proširenih pora pa su stoga idealne za mješoviti i masniji tip kože.

ANTIPOLLUTION regenerirajuća maska s crnim blatom i aktivnim ugljenom 195 kn MADARA

MASK OF MAGNAMINITY maska za lice, leđa i dekolte na bazi meda i gline, 73 kn LUSH

PURE CLAY maska s tri vrste gline uklanja nečistoće te višak sebuma 59,90 kn L’OREAL

Nezaobilazne su i maske za najosjetljivije područje - ono oko očiju. Oblikovane poput delikatnih polumjeseca doimaju se krhkima, ali u sebi kriju moćne sastojke koji se uspješno bore protiv natečenosti, tamnih podočnjaka i sitnih bora. Tu su i maske s AHA kiselinama čije je djelovanje slično pilingu - uklanjaju mrtve stanice kože, a lice je nakon njih svježije i zaglađenije. Važno je odabrati kiselinu optimalnu za vaš tip kože, a dobro je znati da je glikolna kiselina odlična saveznica u borbi protiv bora i česti sastojak anti-age proizvoda.

PATCH DEFATIGANTS maska za zaglađivanje područja oko očiju, 6 kom 480 kn BIOLOGIQUE RECHERCHE

Noćne maske - koje se u obilatom sloju nanose prije spavanja - najčešće su vrlo hranjive i premda se proizvode za sve tipove kože, prikladnije su za onu suhu i dehidriranu jer djeluju kao bogati serumi i vraćaju elastičnost i vlagu.

SLOW AGE njega s funkcijom noćne kreme i maske 241,38 kn VICHY

MOISTURE SURGE noćna maska koja štiti kožu od dehidracije, 36,99 dolara CLINIQUE

Nepravedno bi bilo ne spomenuti još jedan kozmetički novitet, a to su maske s probioticima. Ti mikroorganizmi - primijenjeni u pravilnoj količini - povoljno djeluju na zdravlje općenito, a u koži smiruju upalne procese, uravnotežuju prirodnu floru i pomažu joj da se sama bori protiv vanjskih utjecaja. S tolikim izborom nije teško odabrati savršenu masku za sebe. Ili pak više njih, jer rezultati koje obećavaju zaista su primamljivi.

SUPERSTART probiotička maska s efektom hlađenja koja pomlađuje kožu i vraća joj sjaj, 4 komada 377 kn ELIZABETH ARDEN

SOS desetominutna maska s maslacem manga za suhu i ispucalu kožu 315,90 kn CLARINS

Linker
16. travanj 2024 06:12