Jakov Simović
MODNI LEKSIKON

Ivana Roščić: Štikle ne podnosim, a nova odjeća precijenjena je i preskupa

Volim nositi štikle iako znam da nakon sat vremena počinje mučenje - pa ih skidam. Imam mnogo cipela na petu, ali ih obujem samo kada moram. Jednom mi je na premijeri filma “Obrana i zaštita” redatelja Bobe Jelčića potpetica upala u šaht, i to baš na ulazu u kino - ispričala je uz smijeh splitska glumica Ivana Roščić, koja je 27. rujna proslavila 40. rođendan.

Ovaj put u Beogradu, gdje snima novu RTL-ovu seriju “Pogrešan čovjek” u kojoj igra glavnu ulogu. Privremeni boravak na dvije adrese zasigurno nije jednostavan, pogotovo zato što je Ivana mama: sinu Tomi su tri i pol godine, a kći Margita nedavno je proslavila prvi rođendan. I dok je njezin suprug Marko, naftni tehničar, ostao u Zagrebu, gdje žive, Ivana je djecu povela u Beograd kako bi svaki slobodni trenutak mogla biti s njima.

ivana roscic
Jakov Simović

Ivanin modni stil mijenjao se s godinama pa se katkad začudi gledajući svoje fotografije od prije desetak i više godina. “Prolazila sam razne faze; kad se sjetim puberteta, baš se slatko nasmijem. Što sam starija, moj je stil jednostavniji i praktičniji”, kaže glumica.

Iako u njezinom ormaru ima i dizajnerskih modela, otkriva da nije obožavateljica brendirane odjeće. Većinu takvih kreacija je naslijedila ili, pak, kupila u vintage trgovinama.

“Najskuplji odjevni predmet u mom ormaru je jedan dizajnerski kaput, koji vrijedi svake kune. No smatram da je nova odjeća precijenjena i preskupa, a i na dodir ne toliko ekskluzivna. Šopingiram spontano i brzinski jer ne volim tumarati po dućanima, a u posljednje vrijeme sve više kupujem online”, ističe Ivana koja se, kad joj to obveze dopuste, bavi pilatesom i jogom, a uživa i u čitanju, gledanju predstava te putovanjima.

promocija serije Pogresan covjek / Kaptol Boutique Cinema / Zagreb 01.09.2018. / foto: Maja Jurovic / Ivana Roscic
Maja Jurović
Na promociji serije ‘Pogrešan čovjek’ zablistala je poput holivudske dive

JA SAM ZA PLES

Za izlaske biram jednostavne kombinacije i cipele s niskom potpeticom, pogotovo ako idem na neki party. Za premijere se volim odjenuti svečano, katkad se i “ponavljam”, što mi uopće ne smeta jer ako nešto volim, mogu to nositi i četrdeset godina. Odlično se osjećam i u odijelima. Osoba u odijelu može izgledati izvrsno, ali vidjela sam mnoge kojima ni to nije pomoglo jer nemaju manira ni šarma. Istina je da odijelo ne čini čovjeka.

NAJŽENSTVENIJE SE OSJEĆAM U…

Haljini, ali i u trapericama i običnoj majici. Ženstvenost ne proizlazi iz odjeće, nego iz duha, pokreta i karaktera. Ne povodim se za trendovima pa me zgrozio povratak biciklističkih hlača. Volim klasične modele, balonere, čizme do gležnja, haljine, a kad zahladi - topli džemper.

NA MALIM EKRANIMA

U seriji sam u jednostavnim modelima, u zemljanim i plavim nijansama. Privatno najčešće nosim crno, pogotovo zimi, a ljeti volim crvenu, bordo, modru, maslinastu, petrolej-plavu i bijelu.

IDEALNA FRIZURA

Posljednjih godina imam dugu kosu, premda bih voljela češće mijenjati frizure. Ponekad ošišam šiške, a volim i neuredni bob. Zapravo, čekam neku ulogu za dobru transformaciju. Bitna mi je njega kose, a za to se brine salon Evelin.

NAJBOLJE ODJEVENA

Moja kolegica Iva Visković. Volim njezin stil, osobnost i kako nosi odjeću, a najviše volim to što je moja najbolja prijateljica i srodna duša. Na inozemnoj sceni na crvenom tepihu rastura Cate Blanchett, a sviđa mi se i stil Rooney Mare.

Ivana Roscic, 10 godina Evelin i L'Oreal Professionnel, 30092016, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Za ležernije prigode bira crna odijela i sakoe te marame zanimljivih uzoraka

Linker
11. travanj 2024 20:37