Dave J Hogan/Getty Images
ZACRVENITE SE

Najženstvenija nijansa više nije rezervirana samo za usne

Iz godine u godinu crvena boja prisutna je na modnim pistama i u make-up kolekcijama, a ove sezone novi moment u svijetu ljepote je da se njenim nijansama ukrašava cijelo lice.

Kombinacija crvenog ruža i laka i dalje je najženstveniji odabir, no što se tiče njihovih tekstura, pravila su jasna: usne su mat i jarke nijanse, kao u kolekcijama kuća Chanel ili Yves Saint Laurent, dok su nokti visokog sjaja, vibrantnog tona nalik narančastom. Crvena se nosi i na trepavicama, kapcima i obrazima, a hrabrije će posegnuti i za crvenim highlighterom, kakav je u kolekciji marke Fenty Beauty pjevačice Rihanne, koji laska tamnoputim ženama te naglašava preplanulu put.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 10:  Margot Robbie attends the European Premiere of
Dave J Hogan/Getty Images
Margot Robbie, zvijezda filma ‘Marija kraljica Škotske’

TBILISI, GEORGIA - NOVEMBER 02:  A model poses backstage during the Tako Mekvabidze Spring/Summer 2019 Collection fashion show at Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi on November 2, 2018 in Tbilisi, Georgia.  (Photo by Edward James/Getty Images)
Getty Images
TAKO MEKVABIDZE

MILAN, ITALY - JANUARY 13: A model is seen backstage ahead of the John Richmond show during Milan Menswear Fashion Week Autumn/Winter 2019/20 on January 13, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images
JOHN RICHMOND

Na kapcima su dvije trendovske, sasvim oprečne, “tehnike” šminkanja; kremasti crveni tuš nanosi se geometrijski preko cijeloga kapka, a diskretniji izgled postiže se tehnikom akvarela. Poželjan je i potez kistom, bilo da je riječ o mat ili blještavom sjenilu. Opcija je, dakle, mnogo, no ne može se pogriješiti s kombinacijom lagane podloge i blistavog tena te - barem jednog crvenog detalja.

Linker
25. travanj 2024 02:58