Zidno ogledalo Rosy WWW.FIAM.COM
refleksija stila

Ogledala - maštoviti modeli inspirirani 80-ima

Premda im je namjena praktična, zrcala su, zapravo, komadi koji definiraju atmosferu prostora - za dobro raspoloženje, stoga, odaberite onaj s okvirom jarke boje ili okrugli model inpiriran 80-ima

Malo što ostavlja tako moćan dojam u prostoriji kao što to čine ogledala: blještava su, reflektiraju svjetlost i baš uvijek privlače poglede. Trebate li jedan komad koji ima sposobnost promijeniti cjelokupnu atmosferu interijera, zrcalo je upravo to. Baš poput velike umjetničke slike ili tapete s uzorkom preko čitavog zida, i ono može biti ‘statement’ komad koji definira stil i atmosferu sobe.

Zidno ogledalo Shapes 130x105 cm 5379 kn KARE

Zidno ogledalo Rosy WWW.FIAM.COM

RICHARDYASMINE Model Ashkal www.richardyasmine.com

Osim toga, vizualno otvaraju prostor, unose svjetlo i stvaraju iluziju dodatnih kvadrata. Dobro funkcioniraju u hodniku, blagovaonici ili na zidu iznad sofe u dnevnom boravku, a mjesto gdje ćemo ih uvijek zateći je kupaonica. Ondje im je funkcija najčešće sasvim praktična, no s obzirom na to da zauzimaju centralnu poziciju, trebali bismo im podariti više pozornosti.

Umbra model Dima 149,90 kn HOME SWEET HOME

RED EDITION Zidno ogledalo Totem www.rededition.com

Posljednjih nekoliko godina u trendu su okrugla kupaonska ogledala, što ne čudi s obzirom na to da je većina namještaja uglavnom pravokutna pa su krugovi dobar način za razbijanje monotonije ravnih linija. A primjeri poput modela Francis dizajnerice Constance Guisset - inspiriranog otapanjem boja u vodi - pokazuju kako zrcala mogu biti estetski adut prostora.

Zidno ogledalo Lollipop dizajn Marcel Wanders za Fiam ET CETERA

HEIMA Ogledalo Mudu www.heima.it

BOCA DO LOBO Ogledalo Marie Therese www.bocadolobo.com

Čak se i holivudski glumac Seth Rogen okušao u dizajniranju ogledala! Slavni je komičar u suradnji s bruklinškim studijem Bower sudjelovao na Sight Unseen izložbi održanoj od 17. do 20. svibnja u New Yorku. Ideja je bila spojiti 13 dizajnera i 13 kreativaca kako bi zajedno osmislili različite funkcionalne predmete, a Rogen-Bower kombinacija jedna je od njih. Njihovo Atlas ogledalo spoj je glumčevih najdražih stvari - žarkih boja street arta i pop-kulture 80-ih - a zarada od prodaje ide u humanitarne svrhe.

SETH ROGEN & STUDIO BOWER Atlas ogledalo www.1stdibs.com

Ung Drill ogledalo 59x85 cm 229 kn IKEA

Ogledalo Rude 40x160 cm 350 kn JYSK

Miotto ogledalo Palatino 110x82 cm 1842,89 kn MEBLO

Ogledalo Eichholtz 28x36 cm 1702,55 kn MASHROOM

Model Cumulus 96x45x50 cm 1399 kn AMELIE

Model Tess promjera 60 cm 99,90 kn IKEA

HUNTING & NARUD Ogledalo Rise & Shine www.huntingandnarud.com

CONSTANCE GUISSET Zidno ogledalo Francis www.constanceguisset.com

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
24. travanj 2024 07:38