WireImage
TIJELO

Sezona gole kože: Anticelulitni hit i tajni agenti za podizanje samopouzdanja

Premda neki još nisu spremni za razgolićavanje, temperature motiviraju na ubrzane pripreme: nove linije proizvoda za njegu uljepšavaju kožu, podižu samopouzdanje i mirišu na - ljeto.

FORMULE ZA VITKOST

S maslacem i mousseom nije preporučljivo pretjerivati prije ljeta, no u kozmetičkim poslasticama iste teksture uživajte bez grizodušja. Od njih na bedrima ne ‘rastu’ centimetri već koža postaje elastična i dubinski hidratizirana, a poželjno ih je nanositi ujutro i navečer. Dosljednost se isplati jer je celulit manje vidljiv kad je koža ’napucana’ kolagenom i aktivnim sastojcima poput proteina iz bademovog mlijeka, ekstrakta accai bobica...

Bademov slasni balzam 224,90 kn L’OCCITANE

Mousse iz linije Acai berry 39,90 kn ZIAJA

ANTICELULITNI HIT

Novitet u tretiranju ‘narančine kore’ je Collistar drenažni gel: napada sve tipove celulita, uz kombinirano djelovanje glinenog blata obogaćenog ekstraktom algi i eteričnim uljima te ekstrakta tropske biljke Coccoloba Uvifera - koji prodire u srž masne stanice. Cijena gela 479,90 kuna.

Novi anticelulitni gelovi prodiru u srž masne stanice, a hidratantni preparati pune kožu kolagenom pa figuru čine vitkijom

TAJNI AGENTI

Bogata je ponuda preparata koji tjelesne mirise nastoje držati pod kontrolom, a dobar izbor su dezodoransi na prirodnoj bazi od mineralnih soli i eteričnih ulja. Najnovije generacije saveznika u održavanju svježine izuzetno su blage prema koži pazuha.

Dezodorans Divine Beauty 23,90 kn BIOBAZA

Roll-on s mirisom kruške i dodatkom aloa vere 21,90 kn DOVE

LJETNI SJAJ

Suha ulja hrane, njeguju i uljepšavaju, a podjednako ih vole i kosa i koža jer vraćaju prirodne lipide i ono najvažnije - zdravi sjaj. Zapravo je riječ o baznim uljima kao što su makadamijino, lješnjakovo i jojobino, upotpunjenima uljima s anti-age svojstvima - poput onog damaščanske ruže ili japanske kamelije.

Čudesno suho ulje u spreju 128 kn NUXE

Dragocjeno suho ulje iz linije Ruža 159,90 kn MELEM

MIRIS LJETA POD TUŠEM

Osvježenje od gradske sparine (ili marljivo odrađenih treninga u teretani) donose gelovi za tuširanje koji zahvaljujući mirisnim notama limunske trave, bergamota i jasmina - esencija koje se u aromaterapiji koriste za podizanje raspoloženja - asociraju na koktele i ljetne zabave pod zvjezdanim nebom.

Kupka Fresco 21,90 kn FELCE AZZURA

Gel za tuširanje Love Outdoor 18,90 kn NIVEA

UMJETNA BOJA

U situaciji kad godišnji odmor nije ni na vidiku - a lijepo vrijeme poziva na otkrivanje kože - prva pomoć u ublažavanju ‘zimske bjeline’ su novi preparati za samotamnjenje. Njihove formule ne ostavljaju narančastožute tragove niti mrlje na odjeći, a toliko su lagani da se mogu koristiti i za lice. Plus im je i to što hidratiziraju i učvršćuju kožu. Avon učvršćujuća pjena za samotamnjenje (31,90 kn)

EKSPRESNA HIDRATACIJA

S obzirom na to da ujutro nemaju vremena čekati da se mlijeko ili krema upiju u kožu, neke žene naprosto preskoče taj bitan dio rituala njege. Rješenje bi mogla biti hidratizirajuća maglica za tijelo - koju koža upija za nekoliko minuta. Sprej stane u svaku torbicu, a bonus su i neodoljivi mirisi koji prizivaju ljeto - poput kokosa i citrusa.

Sprej s mirisom kokosa 14,90 kn BALEA

Hidratantni sprej Lait Corporel s ekstraktom citrusa 169 kn BIOTHERM

Linker
25. travanj 2024 07:00