Modna kombinacija brenda Balenciaga
 Instagram
FENOMEN SVIJETA ZABAVE

Tko je ta savršena djevojka Lil Miquela

Ima besprijekoran ten, trendovski se odijeva, društveno je osviještena, pozira i pjeva kao profesionalka, na društvenim je mrežama prate milijuni, a ona zapravo - ne postoji.

Lil Miquela, pravog imena Miquela Sousa, redovito objavljuje fotografije na svom Instagram profilu, nosi odjeću iz aktualnih kolekcija svjetskih modnih kuća, odlazi na tjedne mode u Pariz i Milano, zaštitno je lice nove kolekcije make-upa šminkerice Path McGrath, a dala je intervju i za britanski Vogue. Sve to ne bi bilo neobično da Lil Miquela zaista - postoji. Riječ je, naime, o kompjutorski animiranom liku čiji je profil aktiviran 2016. IP adresa registrirana je u kalifornijskom gradu Downeyju na ime Arti Poppenberg, no osoba tog imena tvrdi da s tim nema ništa.

Instagram
Modna kombinacija brenda Balenciaga

Instagram
U kreacijama Balmain

Instagram
Od glave do pete u Prada komadima

Bez obzira na misteriozno podrijetlo, Instagram profil Lil Miquele, koja se deklarira kao Amerikanka brazilskih korijena, prati pola milijuna ljudi, a ima profile na Facebooku, Twitteru i Tumblru. Osim što je lijepa i mlada, društveno je osviještena: podržava razne organizacije koje promiču ženska prava te prava manjina, zalaže se za kontrolu oružja, potpisala je peticiju protiv izgradnje naftovoda u Dakoti... A osim što je Instagram model, ima i glazbenu karijeru. U kolovozu prošle godine na internetskom servisu Spotify predstavila je prvi singl "Not Mine", slijedio je "On My Own", a početkom ove godine "You Should Be Alone", od kojih svaki ima više od 150 tisuća pregleda na YouTubeu.

Instagram
Na večeri

Instagram
Na predavanju

Instagram
U gradu

Linker
23. travanj 2024 16:40