Voda iznutra i izvana

Ultimativna krema koju svaka žena mora imati u kozmetičkoj torbici

Koža treba sofisticirani 'sustav navodnjavanja' pa joj savršeno odgovaraju preparati s mikromjehurićima hijalurona i ekstrakti kamelije i plavog lopoča.

Voda je ključ jedrine, a godi baš svakom tipu kože. Da bismo tijelu osigurali potrebnu vlagu, po savjetu dermatologa treba popiti osam čaša dnevno, a kozmetička industrija osmislila je njegu koja vodu stanicama epiderme osigurava do 72 sata - i to zahvaljujući tehnologiji na bazi mikromjehurića. Te male kapi obogaćene su spojem hijaluronske kiseline, koja ima sposobnost zadržati količinu tekućine do tisuću puta veću od svoje težine, te glicerinom, čija je uloga da molekule vode drži na površini kože. Ali i aktivnim sastojcima - kao što su eskstrakti cvijeta kamelije, bijele gljive i plavog lopoča - bogatim antioksidansima i hranjivim tvarima, koji pomažu hidratizirati dublje slojeve kože te trenutačno revitaliziraju stanice epiderme.

Hydra Beauty Micro serum 1045 kn CHANEL

Waterburst hidratacija s ekstraktom plavog lopoča 359 kn GLAMGLOW

Waso osvježavajući gel-losion s ekstraktom bijele gljive 267,90 kn SHISEIDO

Hydraphase Intense koncentrirani gel za rehidrataciju 199 kn LA ROCHE POSAY

I termalna je voda bogata mineralima i elementima u tragovima, među kojima se posebno ističu kalcij i magnezij te selen sa svojim antioksidacijskim učinkom. Hidratizirajuća formula preparata provansalske kozmetike L’Occitane bazira se na blagodatima mineralizirane vode iz izvora Reotier, posebne zbog visoke koncentracije kalcija koji je ključan u održavanju zaštitnog sloja te prirodne vlažnosti kože.

Aqua Reotier gel za žednu kožu s termalnom vodom bogatom kalcijem 224,90 kn L’OCCITANE

Mineral 89 dnevni booster na bazi hijaluronske kiseline i mineralizirane vode, 160 kn VICHY

Koncentrat iz linije UniqCure za intenzivnu hidrataciju 185 kn SKEYNDOR

Matirajuća dnevna gel krema 375 kn ESTEE LAUDER

Stručnjaci iz francuskih laboratorija kozmetičkih kuća Clarins i Yves Rocher inspiraciju su pronašli u sukulentima, biljkama sa savršenim ‘sustavom navodnjavanja’. Kreirali su formule na bazi stanične vode iz njihovih listova koja koži pomaže da postigne vlažnost, zadrži je i oslobađa tijekom dana i noći.

Gel sa staničnom vodom sukulenta 85 kn YVES ROCHER

Hydra-Essentiel osvježavajući gel s vodicom sukulenta 383 kn CLARINS

Linker
17. travanj 2024 08:16