living4media
OAZA

Wellness u domu: Kupaonica kao spa zona

Da bi se klasična kupaonica pretvorila u wellness oazu, potrebni su samo maštoviti detalji: viseći elementi, police i ljestve za ručnike od prirodnog drva te aromatizirane svijeće i cvijeće koje voli vlagu.

Malo se što doima tako privlačno kao pomisao na opuštajuću kupku nakon napornog radnog tjedna - pogotovo kad se temperatura vani ne diže iznad nule. Čežnju za wellnessom potvrđuje i Pinterest: najpopularniji pojam na tražilici te društvene mreže - kojem je popularnost u odnosu na prošlu godinu narasla za čak 260 posto - je spa kupaonica. I to upravo stoga što za komercijalne oblike wellnessa - u hotelima i kozmetičkim centrima - mnogi nemaju ni vremena niti novca. No dobra je vijest da se i od klasične kupaonice može dobiti mnogo - uz vrlo male ‘zahvate’.

Set kutijica Whisper, dizajn Nika Zupanc www.gardeshop.com

Poslužavnik Rowen and Wren www.rowenandwren.co.uk

Viseća polica Flex 349,99 kn, Home Sweet Home

Nije, dakle, riječ o preuređenju, koje je financijski zahtjevno i ‘inkomodirajuće’, već o investiranju u detalje koji mijenjaju opći dojam. Treba tražiti komade namještaja koji se vješaju o zid, a umjesto klasičnih ormarića uputno je koristiti police i ljestve za ručnike. Spa oaze - saune, bazeni i kupelji - uglavnom su minimalistički uređeni, s prevladavajućim svijetlim nijansama, a da bi se izbjegao ‘bolnički’ efekt, poželjno je koristiti detalje od prirodnog drva koji unose toplinu u prostor.

Modularni set dodataka za kupaonicu Simplify www.groupworkstudio.com

Stolić za kadu Urban Outfitters, 49 dolara, www.urbanoutfitters.com

Isto vrijedi i za tkanine - umjesto plastičnih zavjesa za tuš, koje su načelno otpornije, treba birati one od tkanog vlakna neutralnih boja, a tepisi bi trebali slijediti istu koloritnu paletu. Zbog toga je, zapravo, najbolje rješenje drveni otirač, kakav je zbog higijenskih razloga obično na podovima profesionalnih wellnessa. Opuštajućoj atmosferi pridonose mirisne svijeće, ali i biljke koje vole vlagu - poput bambusa, sanseverije, difenbahije... Važan detalj jest i pomični stolić koji se oslanja na rubove kade, na kojem ima mjesta i za - čašu vina.

Držač za sapun 79,90 kn, Zara Home

Drvena vješalica 60x71x167 cm 399 kn, Soho

Posuda za sapun Venus 99,90 kn, Bauhaus

Zavjesa za tuš 150x200 cm 119 kn, Jysk

Set kozmetičkih torbica 79,99 kn, Emmezeta

Ručnik Rose, 50x80 cm 29,95 kn, Posteljina.hr

Ogrtač 359,90 kn, Oysho

Mirisna svijeća 144,60 kn, L’Occitane

Posuda za mirisna ulja 25 kn, Nama

Vreća za rublje, dizajn Lorenzo Petrantoni 350 kn, Dizajnholik

Metalni stalak 749 kn, Meblo

Vješalica 18x60x2,9 cm 499 kn, Kare
living4media

Posuda za sapun 74,99 kn, www.hmhome.com

Kupaonski otirač Esposa promjera 150 cm 599 kn, Lesnina

Pripremila Slavica Šagolj; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
18. travanj 2024 21:05