INTIMISSIMI
tajne majstorice

Zagrebačka vizažistica otkriva što sve morate imati za savršeni make-up

Svaka se žena danas može našminkati poput modela - zahvaljujući savjetima profesionalca te novim generacijama primera, korektora, fiksirajućih sprejeva...

Još do nedavno su primeri, baze, podloge za postojanost make-upa, fiksirajući sprejevi, kistovi te raznovrsne palete korektora, highlightera - kao i one za konturiranje - bili rezervirani samo za profesionalna snimanja ili pak modne revije. “Uživo” smo ih mogli vidjeti jedino u torbama vizažista koji su bili angažirani za, primjerice, vjenčanja. No, s pojavom make-up blogera i društvenih mreža preko kojih su mnogi make-up artisti dijelili savjete kako se pravilno našminkati, profesionalni su proizvodi polako postali dostupni i u parfumerijama. Moderna žena suvereno barata kompletnim make-up arsenalom pa poput profesionalca prikriva nesavršenosti tena, vizualno smanjuje nos ili pak povećava usnice te postiže zdravi sjaj na licu i u danima kada se nije stigla naspavati. Sa zagrebačkom vizažisticom Tenom Bašić osmislili smo kratki vodič za proizvode koji bi se trebali naći u kozmetičkoj torbici za savršeni i postojani make-up.

PRIMERI

Prilikom odabira baza i primera treba voditi računa o tipu kože i efektu koji želimo postići. Preparati za masnu kožu drže sebum pod kontrolom, dok oni namijenjeni koži s proširenim porama iste ispunjavaju i zaglađuju. Podloga se može fiksirati i puderom u prahu, no onda često na suhom tipu kože izgleda poput maske. Bolji odabir su nove generacije fiksirajućih sprejeva koji - osim što make-up čine postojanim - kožu i hidratiziraju.

Hidratantni primeri 84,90 kn E . L . F COSMETICS

Make-up fix podloga za hidrataciju i osvježenje 235 kn CLARINS

Lasting Performance Setting sprej za fiksiranje 79,90 kn MAX FACTOR

Kist za nanošenje podloge 272 kn GIVENCHY

KONTURIRANJE

Veliki ili pak široki nos, špičasta brada, visoko čelo, izraženi podočnjaci te pokoji prištić... Sve to rješavaju nove generacije paleta za konturiranje zahvaljujući kojima su žene postale majstorice u korigiranju nedostataka lica te naglašavanju onoga što je na njemu najljepše.

Set od četiri kista 258 kn KARL LAGERFELD + MODELCO

Sculpt and Shape Contour paleta 419 kn MAC

Glamouflage paleta korektora 117,90 kn L.O.V

OČI

Da se sjenilo ne bi preslikalo ili uvuklo u pregibe na kapcima, koriste se podloge za sjenila. U svoju bi ih rutinu šminkanja trebale uvrstiti žene koje muči masna koža, dok je suhoj koži dovoljno samo malo pudera - savjetuje zagrebačka vizažistica Tena Bašić.

Podloga za sjenilo u boji s četiri finiša 189,90 kn URBAN DECAY

Cils Booster XL baza za volumen i dužinu trepavica 94,09 kn LANCOME

Most Wanted Brow paleta za oblikovanje obrva 111 kn ARTDECO

The Tailored Lashes kolekcija umjetnih trepavica 129,90 kn MAKE UP FACTORY

Linker
17. travanj 2024 15:48