Vladimira Spindler
Racionalni džentlmen

Zagrebački redatelj Nevio Marasović: Stil sa stavom

Dobro se osjećam u trenirci i običnoj majici, ali volim odjenuti i elegantno odijelo - kaže zagrebački redatelj i scenarist Nevio Marasović (34) kojem je premijera filma 'Comic Sans' s Jankom Popovićem Volarićem i Natašom Janjić u glavnim ulogama bila prilika da iz ormara izvuče klasični crni smoking, bijelu košulju i crnu leptir-kravatu.

- Smoking nije bez razloga ostao gotovo nepromijenjenog dizajna posljednjih stotinjak godina, otpočetka je opako otmjen - govori Marasović, koji je mijenjao imidž s godinama. Ove su mu zime omiljene bile dolčevitke, a oduševio se modelima od meke merino vune čija je jedina mana što su - malo skuplji. A u proljetnoj sezoni najviše se veseli činjenici da će umjesto jakne nositi sako.

Zagreb, 270218.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela nagrada Zlatni Studio odrzana je na HRT-u. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodijelio je nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, u glazbi i u kazalistu i to za razdoblje od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017. godine.
Na fotografiji: Janko Volaric Popovic, Nevio Marasovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

NEKAKO S PROLJEĆA

Ovo mi je modno najzanimljivije godišnje doba jer se mogu odijevati slojevito, a pritom mi izgled ne kvari debela zimska jakna. Mislim da svi podsvjesno pratimo trendove jer nam u suprotnom ne bi bila smiješna vlastita modna izdanja na fotografijama starim deset i više godina.

MOJE BOJE

Volio bih nositi samo crno i sivo, ali... Na kraju uvijek odjenem nešto plavo, očito je to moja boja.

U ČEMU NA SPOJ

Kada izlazim s djevojkom, odjećom želim pokazati da mi je stalo do tog izlaska, ali opet ne želim biti dotjeraniji od nje jer mislim da to nije džentlmenski. Za te prigode biram košulju i blejzer.

premijera filma Goran u sklopu Zagreb Film Festivala / kino Tuskanac / Zagreb 16.11.2016. / foto: Davor Matota / redatelj Nevio Marasovic
Davor Matota

NAJBOLJE ODJEVENI

Sviđa mi se odjevni stil voditeljice Antonije Blaće i glumice Nataše Janjić, a od dečki bih izdvojio pjevača Luku Nižetića.

MARKE NEMAM

Nemam ništa skupo u ormaru i uopće ne patim na marke. Nikad me nećete vidjeti u odjeći s vidljivim logom brenda. Kad bih dao nekoliko tisuća kuna za odjevni predmet osjećao bih se kao da sam opljačkao samog sebe. U posljednje vrijeme često kupujem preko interneta jer je odjeću od fine merino vune gotovo nemoguće nabaviti kod nas. Postoji nekoliko američkih marki čije košulje i hlače kupujem redovito, a njihovi su mi krojevi i brojevi toliko poznati da ne moram ništa isprobavati.

TAJNA VITKE LINIJE

Vježbam triput tjedno kod kuće u teretani, a izračunao sam da dnevno postim 16 sati i jedem tijekom ostalih osam.

Linker
15. travanj 2024 19:40