Getty Images for essie
novi hit

Zdrava i trendi manikura: Nove linije lakova namijenjene su osviještenim šminkericama

Nove linije lakova namijenjene su osviještenim šminkericama: ne sadržavaju štetne sastojke, njeguju ploču nokta, a pigmenti su im intenzivni i postojani.

Nove linije lakova namijenjene su osviještenim šminkericama: ne sadržavaju štetne sastojke, njeguju ploču nokta, a pigmenti su im intenzivni i postojani.

Dok smo itekako oprezni kupujući proizvode za njegu kože i kose i pažljivo iščitavamo deklaraciju i popis sastojaka (birajući one bez parabena, silikona...), kad je riječ o lakovima za nokte, toga se i ne sjetimo. No filozofija ‘clean beauty’ ili ‘čista ljepota’, čija je gorljiva promotorica američka glumica Gwyneth Paltrow, obuhvaća sve aspekte kozmetičkih proizvoda pa i - lakove za nokte. Stoga su mnoge marke lansirale lakove bez spojeve kao što su formaldehid ili toluen, a veliki je izbor i veganskih formula.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 24:  A model is seen backstage ahead of the Isola Marras show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2016  on September 24, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Selin Alemdar/Getty Images)
Getty Images

Oznaka '3-bez', '4-bez'... jamči da u laku nema štetnih sastojaka poput toluena, kamfora, formaldehida

Nove generacije lakova, dakle, uljepšavaju i njeguju - jer su obogaćene biljnim ekstraktima, dragocjenim uljima i vitaminima kako bi se spriječilo pucanje, listanje i lomljenje noktiju. Pritom zadovoljavaju prohtjeve baš svih šminkerica jer su bogato pigmentirani, s različitim finišima - poput imitacije gela, svjetlucavog ili staklastog efekta, a njihova baza od polimera i organskih silikona daje im postojan pigment te dugotrajnost.

ZOYA lakovi sigurni su i za trudnice

ARTDECO COLOR & CARE lak za nokte s 85 posto prirodnih sastojaka obogaćen uljem avokada i vitaminima 66 kn

NAJ - OLEARI OLEO lak za nokte s efektom gela, ‘5-bez’, nijansa Aquamarine 59,90 kn

DIOR VERNIS oznaka ‘4-bez’, nijansa Glittery Coral sa svjetlucavim finišem 193 kn

COULEUR CARAMEL lak za nokte s prirodnom formulom, nijansa Rosy Beige 83 kn

L’OXYGENE NAILBERRY s oznakom ‘12-bez’ s tehnologijom za zdravije nokte, nijansa Raspberry 145 kn

LONDONTOWN LAKUR lak za nokte, ‘10-bez’, s vitaminima, mineralima i prirodnim uljima, nijansa Minted in Style, 114,90 kn

L.O.V Lovtreat color&care lak za nokte s mliječnim proteinima i bademovim uljem 49,90 kn

52 Another Day, Another Blue
CATRICE ICONAILS GEL LACQUER oznaka ‘3-bez’, obogaćen acai uljem, nijansa Another day, another blue 21,90 kn

Linker
26. travanj 2024 11:36