IKON@

Maša Zibar: 'Mi smo producenti, modeli, snimatelji i montažeri u jednom'

U kategoriji BEAUTY IKON@ nominirane su: Silvija Imbrišak, Mirna Petrović, Maša Zibar, Ivana Šušnja i Ivana Blažoti Mijoč

‘I nakon pet godina rada ovog posla influenceri se i danas susreću s kritikama u smislu da mi ništa ne radimo nego se snimamo i naslikavamo. Ne razumijem podcjenjivanje našeg posla. Mi smo i producenti, lica, snimatelji i montažeri u jednom. Kada se snima neka kampanja ti u timu moraš imati vizažista, scenografa, stilista, snimatelja, montažera, čovjeka za osvjetljenje i ponekad tonca. Danas su influenceri sve to sami’, objašnjava prirodu svog posla Maša Zibar koja na Instagramu ima preko 72.000 followera, na YouTube kanalu Mashin' the Beauty preko 65.000 pretplatnika a na Facebooku više od 15.000.

Privatni album

A da je process do nastanka savršene fotografije za objavu mukotrpan ispričala je Ivana Šušnja koja ima svoj beauty blog pod nazivom "Anaviglam". ‘Netko možda i okine dva do tri snimka i bude zadovoljan barem jednim i drago mi je da netko to može postići jer meni se zna dogoditi da primjerice okinem stotinjak snimaka samo jednog ruža a na koncu ne budem zadovoljna niti jednim, tada taj višesatni posao bude uzaludan ali u konačnici ja budem zadovoljna jer znam da ne težim kvantitetu već kvaliteti.’

Privatna fotografija

Svoj hobi obožava i Silvija Imbrišak koja kaže da joj je najveća dužnost prema pratiteljima - da bude iskrena. ‘Puno puta su mi prijatelji znali reći ''Kupila sam ______ jer je ______ objavila da joj je super, ispostavilo se da nije," pa se tako i ja držim kolegica koje nemaju problema reći da nešto nije ispunilo njihova očekivanja, upravo kao i ja, bez obzira na to jesu li plaćene ili ne jer nama je bitno prenijeti ono što zaista mislimo, iako ta suradnja bila i posljednja, priča nam Silvija koja je po struci radni terapeut.

Privatni album

Drugačiji pogled na ljepotu pruža influencerica Mirna Petrović. Nakon završetka Umjetničke Akademije krenula je u vizažističke vode pa je tako make-up postao novo sredstvo izražavanja, a Instagram idealna platforma budući da je naglasak isključivo na vizualnom. Njezin profil pruža drugačiji pogled na make-up i ulazi u eksperimentalne sfere te nudi drugačiji pogled na ljepotu. ‘Samo fotografiranje ponekad može potrajati dva do tri sata jer vrlo često nadograđujem look, dodajem elemente, mijenjam rasvjetu, odnosno isprobavam dok ne dođem do tih par zadovoljavajućih fotografija. Budući da ne koristim filtere i aplikacije za obradu, svakoj fotografiji pristupam individualno i ono čemu težim je što suptilnija obrada’, objašnjava.

Privatni album

Za Ivanu Blažoti Mijoč sve je započelo kada je snimila prvi beauty tutorial prije desetak godina, zatim je pokrenula blog, danas poznatiji kao Šminkerica. Krenulo je s nesigurnostima zbog lošeg tena u srednjoj školi, a preraslo u pravu ljubav prema beauty tematici i na kraju u beauty biznis. ‘YouTube sadržaj snimam i obrađujem sama. Stvaranje jednog videa, od koncepta, pripreme, snimanja, sve do produkcije, oduzme mi čitav dan i uživam u tom procesu’, kaže Ivana.

Privatni album

Linker
19. travanj 2024 23:26