Privatni album
modna ikon@

Isabella Rakonić: Moda je moj bijeg iz monotonog života studentice prava

Moda je dio njenog životnog stila, a Instagram i blog su njezin osobni dnevnik i bijeg iz monotonog života 25-godišnje studentice prava Isabelle Rakonić

Kako ste se odlučili pokrenuti profil s tematikom mode?

Nikada nisam donijela posebnu odluku. Moj Instagram je bio zapravo moj osobni privatni profil nastavno na modni blog. Pošto je moda dio mog životnog stila, može se zaključiti da je to profil s tematikom mode, no ono što uistinu jeste je moj osobni dnevnik i bijeg iz monotonog života studentice prava.

Po čemu se Vaš profil izdvaja od ostalih?

Mislim da je moj profil autentičan po sadržaju i stilu uređivanja slika. Svi proizvodi su moj osobni odabir i nikada ne bih objavila nešto što ne koristim i ne volim u privatnom životu. Ležeran je i neopterećen jer meni Instagram nije posao već ljubav i hobi sto mnogi kažu da osjete već na prvi pogled feeda.

Kako biste nekome tko ne zna što točno radite opisali i objasnili svoj posao?

Za mene to nikada nije bio posao. To je nešto što me veseli i daje mi prostor da se kreativno izražavam.

Kako izgleda čitav proces nastanka jedne fotografije s Vašeg feeda i tko Vas fotografira?

Sve je u principu dosta spontano, uglavnom mi je ključno usklađivanje outfita s lokacijom. Fotografiraju me dečko, mama, prijatelji i profesionalni fotografi.

Koliko vremena ulažete u nastanak samog posta i editiranje fotografije/videa?

Već imam ustaljeni način editiranja tako da kompletan proces traje kratko. Desetak minuta mi treba za editirati fotografiju. Videi su malo kompleksniji jer volim usklađivati glazbu sa scenama stoga se taj segment zna odužiti danima.

Koje Vam je do sada najdraže iskustvo koje ste doživjeli ''influenciranjem''?

Brojna putovanja i prijateljstva koja sam stekla ovih godina. Upoznala sam divne ljude i od svakoga naučila ponešto veoma korisno iz raznih segmenata od umjetnosti do businessa.

A koje najgore?

Bilo je groznih neprofesionalnih suradnji, kao i u svakom polju života ne može sve ići po špagi. No takve brzo zaboravim i fokusiram se samo na pozitivna iskustva.

Što mislite o učestalim negativnim konotacijama i olakom shvaćanju Vašeg posla?

Nemam problema s tim. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nekada su i u pravu. Osobno ne mislim da je to za mene posao stoga ne mogu nekoga uvjeravati u suprotno. Za mene je to odličan hobi za vrijeme studentskih dana. Naravno da su brojne strane influencerice napravile ozbiljan biznis od Instagrama no tu govorimo o milijunima pratitelja, puno većem angažmanu i samom stroju ljudi koji stoji iza tih individua.

Kako ste došli do svojih prvih suradnji i što se promijenilo do danas?

Blog sam pokrenula 2011. kada sam imala 17 godina. Kroz pola godine već sam imala prve suradnje. Naravno, za djevojku u srednjoj školi je to bilo nešto nezamislivo i u potpunosti neočekivano. Do danas sam naučila jako puno o marketingu i biznisu i sve se naravno popelo na puno veću razinu u odnosu na početke.

Koji su po Vama najveći problemi s kojima se susrećete u branši i na koji način ih rješavate?

Korak po korak uz veliku podršku mojih bližnjih i prijatelja.

Kako vidite ovaj posao u budućnosti? Razmišljate li o razvijanju vlastitog brenda?

Iskreno, sve ima svoj rok trajanja, od MySpacea, Facebooka do Instagrama. Ne vidim budućnost u tome, niti bih u situaciji gdje sve ostane nepromijenjeno što se tiče razvitka platformi vidjela sebe kao influencericu u srednjim godina. Planiram završiti pravno i nastaviti obrazovanje u inozemstvu. U međuvremenu ću definitivno uživati u čarima bloganja.

Koji Vam je najdraži post do sada za koji smatrate kako Vas najbolje opisuje?

Svi postovi u svoje vrijeme su me opisivali. To mi je doista zanimljivo kako scrollanjem svojeg feeda mogu vidjeti razvitak svog stila. Točno znam koje emocije su na koji post utjecale i što se u to vrijeme dešavalo u mom životu.

UKLJUČITE SE U GLASOVANJE ZA INFLUENCERA GODINE

Linker
24. travanj 2024 06:18