ikon@

MODNA IKON@: Ana, Barbara, Isabella, Marija ili Sonja?

U kategoriji MODNA IKON@ nominirani su: Ana Karadžole, Barbara Repe, Isabella Rakonić i Sonja Kovač

‘Instagram je puno više od lijepih fotografija’, kaže influencerica Marija Nikšić. ‘Prvo smislim koncept fotke, onda odjeću, zatim tematiku. Potom slijedi fotografiranje i lokacija, hvatanje dobrih uvjeta za fotku, a onda obrada fotografije. Jako puno vremena potrošim na realizaciju. Ponekad i nekoliko dana razmišljam kako da kroz fotografiju prikažem svoju viziju. Editiranje traje najkraće. Fotografiranje samo jedne fotke ponekad potraje i preko tri sata’, objašnjava autorica bloga ‘Ormarija’.

Iako je glumila u humorističnim serijama 'Bračne vode' i 'Zauvijek susjedi', glumica Sonja Kovač odavno je prestala tražiti nove uloge jer se pronašla u modnom svijetu. Prije tri godine otvorila je svoj blog na kojem je otkrivala kako neke neobične komade – koje su trendi u svijetu, ali na našim ulicama još ne – uspješno ukomponirati u svoje kombinacije, a njezine savjete, koji se protežu i u svijet make-upa, danas prati više od 320 tisuća ljudi. ‘Moj Instagram je definitivno jedna posebna razglednica, biram boje, pazim na editiranje i ulažem jako puno vremena u to. To se vidi u usporedbi s drugim profilima gdje ljudi stavljaju fotografije dosta neobavezno, dok se ja jako trudim u smislu pronalaženja lokacija najboljih na svijetu, najboljih kadrova, poza. Uvijek nešto novo, drugačije’, pohvalila se Sonja.

PRIVATNI ALBUM

Isabella Rakonić pak svoj angažman na Instagramu ne doživljava kao posao već kao hobi. ‘Mislim da je moj profil autentičan po sadržaju i stilu uređivanja slika. Svi proizvodi su moj osobni odabir i nikada ne bih objavila nešto što ne koristim i ne volim u privatnom životu. Ležeran je i neopterećen jer meni Instagram nije posao već ljubav i hobi sto mnogi kažu da osjete već na prvi pogled feeda’, kaže Isabella kojoj je moda bijeg od monotonog života studentice prava.

Privatni album

‘I dalje se borimo s predrasudama i krivom percepcijom našeg posla’, kaže influencerica i stilistica Barbara Repe koja pamti i loša iskustva svog posla. ‘Prva generacija’ modnih blogera prošla je kroz pravo sito i rešeto u javnom fokusu. Tisuće negativnih komentara, mnogih negativnih previranja, mnogih zatvorenih vrata i zidova. No ustrajnost, pozitivan stav i uvažavanje konstruktivnih kritika su pomogli da nastavim raditi i ostvariti svoje snove’, kaže.

Instagram

S tim se slaže i njezina kolegica Ana Karadžole: ‘Onima koji misle da je to samo 'naslikavanje' poručujem: Probajte!’, kaže odlučno i dodaje kako proces do objave fotografije traje satima. ‘Sve počinje, ako ćemo gledati fotografije outfita, sa smišljanjem kombinacije koju ću nositi. Zatim razmislim o ambijentu u kojem bih uslikala tu kombinaciju jer želim da se odjeća istakne, a u isto vrijeme da se boje u ambijentu slažu s bojom odjeće.’

Privatna fotografija

Linker
18. travanj 2024 03:09