PATRICK DEMARCHELIER

Umro je omiljeni fotograf princeze Diane koji je snimio neke od njenih najpoznatijih portreta

Patrick Demarchelier

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
U svojoj zvjezdanoj karijeri, Demarchelier je radio za Vogue i snimao mnoge slavne osobe poput Madonne, Kate Moss i Beyonce

Umro je Patrick Demarchelier, slavni fotograf koji je snimio neke od najpamtljivijih portreta princeze Diane. Bilo mu je 78 godina.

Francuza je 1989. godine kontaktirala sama princeza od Walesa nakon što je vidjela jednu od njegovih fotografija koju je snimio za Vogue.

Prvi put su surađivali godinu nakon, kad je nastala ikonična fotografija princeze koja je na sebi nosila haljinu bez rukava i tijaru.

image

Portret princeze Diane koji je snimio Demarchelier

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia

Nakon toga je Diana zamolila Demarcheliera da postane njezin službeni fotograf, što je bila velika promjena jer je on ujedno bio i prvi ne-Britanac koji je postao službenim fotografom nekog članak kraljevske obitelji.

O svojoj vezi s princezom Dianom jednom je rekao: 'Postali smo prijatelji. Bila je duhovita i nježna - no najvažnije, bila je vrlo jednostavna žena koja je voljela jednostavne stvari.'

Smrt Patricka Demarcheliera, koji je živio u New Yorku sa suprugom, bivšim modelom Miom, potvrđena je sinoć na njegovom Instagramu.

Iza njega ostaju tri sina - Gustaf, Arthur i Victor - te troje unučadi.

U svojoj zvjezdanoj karijeri, Demarchelier je snimao mnoge slavne osobe poput Madonne, Kate Moss i Beyonce.

Pojavio se i u nekim filmovima poput 'Vrag nosi Pradu' iz 2006., a njegovi su radovi redovito krasili naslovnice Voguea.

2018. optužen je da je seksualno napastovao modele koje je snimao i asistentice, no on je opovrgnuo te optužbe.

Ipak, zbog tih je optužbi kompanija Conde Nast, u čijem je vlasništvu i Vogue, s njime prekinula suradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:14