GLUMI MARGOT ROBBIE

Dizajnerica u filmu Barbie: ‘Tijekom stvaranja Barbielanda i lutkine kuće svijetu je ponestalo roza boje‘

Margot Robbie, Warner Brosov film: Barbie (2023)

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Barbieland je gotovo u potpunosti roza. Roza je Barbiena ‘Kuća iz snova‘ u prirodnoj veličini, roza su ceste i ulična rasvjeta

Tijekom stvaranja Barbielanda i Barbiene kuće "svijetu je ponestalo roza boje", kaže Sarah Greenwood, produkcijska dizajnerica filma "Barbie" redateljice Grete Gerwig ("Lady Bird", "Male žene").

Potrebe nadolazećeg filma bile su tolike da su iscrpile proizvodnju jedne tvrtke na svjetskoj razini, prenosi The Guardian.

Gerwig i Greenwood su, naime, za Architectural Digest progovorile o izgradnji Barbielanda, koji je gotovo u potpunosti fluorescentno roza. Roza je Barbiena "Kuća iz snova" u prirodnoj veličini, roza su ceste i ulična rasvjeta.

O nedostatku roza boje oglasila se Lauren Proud, zamjenica predsjednika globalnog marketinga tvrtke Rosco, od koje se nabavljala boja za film.

Za Los Angeles Times je potvrdila da je film "iskoristio svu dostupnu boju", no naglasila je i da se produkcija filma poklopila s problemima vezanima za globalnu opskrbu tijekom pandemije virusa COVID-19 te ekstremnim vremenskim prilikama u Teksasu početkom 2021. godine, koja je utjecala na materijale koji se koriste u proizvodnji boje.

image

Margot Robbie, Warner Brosov film Barbie (2023)

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Kričavo roza je bila bitna za "dječju" estetiku filma, objasnila je za Architectural Digest Gerwig, koja je rekla da su dizajn Barbielanda inspirirali Kuća Kaufmann iz Palm Springsa, slike Waynea Thiebauda, "Pee-wee‘s Big Adventure" i "Amerikanac u Parizu".

"Željela sam da roza bude jako kričava i da sve bude gotovo pretjerano", kaže Gerwig te dodaje da nije željela "zaboraviti što me navelo da zavolim Barbie kada sam bila mala djevojčica".

"Barbie" se u hrvatskim kinima očekuje sljedećeg mjeseca, a naslovnu ulogu tumači australska glumica Margot Robbie. Kena utjelovljuje američki glumac Ryan Gosling, a u filmu se pojavljuju i Will Farrell, Dua Lipa, Helen Mirren, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:40