KINO EUROPA

Festival hrvatskog animiranog filma počinje u kinu Europa

Zagrebačko kino Europa, 20. i 21. veljače 2010. godine, postat će okupljalištem ljubitelja animacije koji će imati priliku pogledati čak 48 filmova

Festival hrvatskog animiranog filma odraz je konstantnog porasta interesa mladih autora za animaciju, podsjetnik na najbogatije dane Zagreb filma, ali i promocija animacije kao ozbiljne umjetničke forme koja na području Hrvatske, uz priznatu školu animiranog filma poput Zagreb filma, može svojoj publici ponuditi kvalitetan i bogat program.

U kinu Europa, održana je novinska konferencija Festivala hrvatskog animiranog filma.Tom prilikom, prisutnima su se obratili voditelj produkcije festivala Draško Ivezić; član ocjenjivačkog suda i selekcijske komisije Petar Krelja; umjetnička direktorica Vesna Dovniković te produkcijska savjetnica Margit Antauer.

Od 44 pristigla filma, selekcijska komisija odlučila se za ukupno 13 radova. Petar Krelja osvrnuo se na rad u selekcijskoj komisiji izrazivši vlastito „zadovoljstvo pristiglim produkcijama u kojima se osjeća živost, a evidentno je i poznavanje zanata koje se očituje uporabom raznovrsnih tehnika koje daju dimenziju širokim temama pristiglih radova“.

Spomenuti filmovi dijele se u četiri kategorije: filmovi djece i mladeži (9 filmova), studentski filmovi (10 filmova), reklamni i namjenski filmovi (7 filmova) te kratki autorski (21 film).

Stoga, ne dvojite i obogatite svoj vikend odlaskom u kino Europu i uživajte u svojoj porciji animiranog filma.

Program Festivala hrvatskog animiranog filma:

Subota | 20.02.2010.

16:00 Filmovi djece i mladeži po izboru Hrvatskog Filmskog Saveza; Filmovi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, odjel grafike

18:00 Retrospektiva Borivoja Dovnikovića, dobitnika Nagrade ASIFA-e Hrvatske za životno djelo

20:00 Svečano otvorenje: Konkurencija 1

Nedjelja | 21.02.2010.

16:00 Radionica - hrvatski animirani serijal

18:00 Program restauriranih filmova "Dragulji Zagreb filma"

20:00 Konkurencija 2

22:00 Dodjela nagrada

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:59