BERLINALE SPECIAL

Najbolji novi njemački filmovi do kraja mjeseca prikazuju se u Zagrebu, Rijeci i Splitu

”Berlin Alexanderplatz”, isječak
 Berlinale Special 2020
Uz nove naslove afirmiranih redateljskih imena poput Christiana Schwochowa, očekuje vas niz naslova zvijezda u usponu

U Zagreb, Rijeci i Splitu održava se treći po redu Berlinale Special koji od 15. listopada do 31. listopada donosi šest atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala. Manifestacija je osmišljena u želji da se hrvatskoj publici približe najbolja ostvarenja suvremenog njemačkog filma, puno je premijera, fokus je na aktualne laureate Njemačke filmske nagrade.

Uz nove naslove afirmiranih redateljskih imena poput Christiana Schwochowa, gledatelje očekuje i niz naslova zvijezda u usponu, poput kontroverznih i nagrađivanih „Berlin Alexanderplatza” Burhana Qurbanija i „Egzila” Visara Morine. Uzbudljivi filmovi svaki na svoj način utjelovljuju ovogodišnju festivalsku temu „Doma i užasa” obradom gorućih društvenih pitanja njemačkog društva, koje se u mediju filma s jedne strane zrcali kao obećana zemlja, ali i mjesto traume za mnoge.

image
"Berlin Alexanderplatz”, isječak
Berlinale Special 2020

Festival Berlinale Special – Suvremeni njemački film nastao je u izboru i organizaciji Goethe-Instituta Kroatien, a u suradnji s Kinom Tuškanac u Zagrebu (15. – 18. 10. 2020.), Art-kinom u Rijeci (19. – 22. 10. 2020.) i kinotekom Zlatna vrata u Splitu (28. – 31. 10. 2020.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:28