BLOODINE

Obiteljske tajne, droga i smrti na suncem spaljenoj, znojem natopljenoj Floridi

Bloodline, Netflix serija
Jedna tragična smrt iz prošlosti, narkokartel, preokreti u obiteljskim odnosima i čarobna scenografija glavni su aduti serije

Suncem spržena te uraganskim pljuskovima, vlagom i znojem natopljena Florida, s jedne strane turistički raj pun palmi, koralja i predivnih plaža, a s druge smrdljiva močvara puna sirotinje, droge i oporih rednecka mjesto je radnje serije "Bloodline", već pomalo zaboravljenog obiteljskog trilera koji je ponovno skočio u popularnosti na Netflixu. Ako ste propustili hype kad je još 2015. godine prva sezona prikazana u sklopu Berlinskog festivala, na opće oduševljenje kritike, "Bloodline2" je idealan vikend binge koji svakako zaslužuje drugu priliku.


Ben Mendelsohn sjaji u ulozi Dannyja Rayburna, razmetnog i prošlošću opterećenog sina koji se u poznijim godinama pokušava vratiti svojoj obitelji koja upravlja predivnim ljetnim resortom u Islamoradi, ali ispod cijelog tog ugleda i lažnog sjaja u zajednici ugledne i moćne obitelji leže mračne tajne iz prošlosti koje mu ne dopuštaju happy end.
Pokojni Sam Shepard (preminuo 2017.) autoritativni je pater familias, a Sissy Spacek naoko blaga i emotivna majka. Ostatak obitelji čine Kyle Chandler, Linda Cardellini i Norbert Leo Butz kao Mendelsohnovi braća i sestra koji ni sami ne znaju bili ga prihvatili natrag ili ne. Sporednu ulogu sjajno igra i Chloe Sevigny.
Jedna tragična smrt iz prošlosti, narkokartel, preokreti u obiteljskim odnosima i čarobna scenografija glavni su aduti serije koja se donekle sporo raspliće i prema kraju oscilira u kvaliteti, ali je u ovom trenutku najbliža putovanju na neku rajsku plažu koje je u koronaeri uopće ostvarivo.


U svojim najboljim trenucima serija je križanac "Ozarka", "Dinastije" i "Breaking Bada", a autorski je potpisuju Todd A. Kessler, Glenn Kessler i Daniel Zelman. Kessler je poznat kao scenarist dviju sezona "Sopranosa" i hvaljene serije "Damages" s Glenn Close.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:58