KRAJ KARIJERE

Omiljeni filmski junak prestaje glumiti zbog teške bolesti: Bruceu Willisu dijagnosticirali afaziju, ima oštećenja na mozgu

Bruce Willis u filmu Trauma Centar

 AFP
Na Instagramu su objavili da slavni glumac ima određenih zdravstvenih problema te da mu je nedavno dijagnosticirana afazij

Već neko vrijeme se šuška da Bruce Willis (67) napušta glumu zbog zdravstvenih problema, a sada se njegova obitelj i službeno oglasila o tome, piše People.

Svi članovi njegove obitelji na Instagramu su objavili identično priopćenje. Objasnili su da slavni glumac ima određenih zdravstvenih problema te da mu je nedavno dijagnosticirana afazija, koja narušava njegove kognitivne sposobnosti.

- Nakon puno promišljanja Bruce je odlučio završiti karijeru koja mu jako puno znači. Ovo je istinski izazovno vrijeme za našu obitelj, zahvalni smo za vašu ljubav i podršku. Prolazimo kroz ovo kao čvrsto povezana obitelj i željeli smo vijest podijeliti s vama jer znamo da vam Bruce znači isto koliko i vi njemu. Kao što Bruce kaže 'uživajte', mi planiramo zajedno činiti upravo to, zaključuje se u poruci koju potpisuje pet glumčevih kćeri, Rumer, Scout, Tallulah, maloljetne Mabel i Evelyn, te supruga Emma Heming Willis i bivša supruga Demi Moore.

image

Bruce Willis na premijeri prije 3 godine

Angela Weiss/AFP
image

Bruce Willis u Filmu Cosmic Sin

AFP

Afazija je stečeni gubitak ili poremećaj govora, govornog izražavanja ili razumijevanja. Uzrokovana je oštećenjem mozga, odnosno centra za govor.

Bruce Willis u Hollywoodu je ostvario zavidnu karijeru, a nastup u pet sezona popularne serije 'Slučajni partneri' bila mu je odskočna daska u svijet showbiza. Jedna od njegovih prvih većih uloga bila je ona u filmu iz 1987. godine 'Sastanak s nepoznatom' u kojemu je glumio uz Kim Basinger. Tek ga je uloga u akcijskom filmu 'Umri muški' lansirala u zvijezde. Glumio je u filmovima 'Vatromet taštine', '12 majmuna', 'Pakleni šund', 'Peti element', 'Šesto čulo' i mnogi drugi. Osvojio je Zlatni globus i dvije nagrade Emmy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:23