UŽIVA U ULOZI

Otkriveno tko je ljepotica iza željezne maske iz hit serije, fanovi oduševljeni: ‘Šteta ju je skrivati...‘

Emily Swallow glumi The Armorera u Mandalorianu

‘Kada ne možeš koristiti lice, veći je fokus na ostatku tijela, a svaki mali pokret je važan, govori Swallow o ulozi u Mandalorianu

Njeno lice se krije iza zlatne kacige lika ‘The Armorer‘ iz franšize ‘Zvjezdani ratovi‘ koji se pojavljuje u serijama ‘The Mandalorian‘ i ‘The Book of Boba Fett‘. I dok ju fanovi SF-a već poznaju, šira publika koja trenutno prati novu sezonu Mandaloriana se pita tko je ljepotica sa streaming platforme Disney+. Riječ je o američkoj glumici Emily Swallow (44) poznatoj po ulogama Kim Fischer u seriji ‘Mentalist‘, Amare ili Tame u jedanaestoj sezoni fantastične serije ‘Lovci na natprirodno‘ (Supernatural) te Emily u video igri ‘The Last of Us Part II‘.

Emily je inače predana brojnim projektima za očuvanje prirode, posebno oceana i plaža, rođena je u Washingtonu, a prije pet godina se udala za poznatog kazališnog glumca Chada Kimballa.

image

Emily Swallow

Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Profimedia/Alberto E. Rodriguez/getty Images/profimedia

Za Screenrant progovorila o svojoj ulozi, za koju kaže da se razlikuje od njenih prijašnjih glumačkih iskustava.

- Obično kada radim na nekom liku, želim znati što više detalja o njegovoj priči i osobnoj povijesti, no s ovim likom, koji je primarno u službi Mandalorijanaca, nisam se pokušavala previše povezati s njegovom prošlosti. To mi pomaže u igranju tog lika, priznala je Swallow.

Kod svoga lika posebno cijeni, otkriva, njenu apsolutnu vjeru u put koji je odabrala, put službe svojim ljudima.

- Mislim da ona vjeruje da će sve završiti dobro za Mandalorijance, ali pitam se koga i što je izgubila putem. Jako me to zanima i pitam se hoćemo li to ikada saznati. Pitam se kome je, osim Din Djarinu (PEdro Pascal), bila mentor, s kime je još bila bliska, jer trenutno o tome ne znamo ništa, otkrila je.

Ona je i majčinska figura i ratnica, smatra Swallow. Mislim da su Mandalorijanci po svojoj prirodi ratnici, no mislim i da je majčinska figura, pogotovo onima koji nemaju roditeljsku figuru. Ona dobro balansira obje uloge jer je ratnica no, kao što smo vidjeli, ne izvlači velike pištolje ili čekiće dok ne postane apsolutno neophodno. Ona ohrabruje i njeguje, no pritom nije suviše protektivna i dominantna. Nevjerojatno je da utjelovljuje oba principa. Veoma je snažna, ali i brižna, objašnjava Swallow.

U ulozi posebno uživa, kaže glumica, jer je drugačija od njenog karaktera.

- Volim biti The Armorer jer ja nisam prizemljena i mirna u svom svakodnevnom životu. Ja sam nemirna i puno za ekspresiju koristim ruke i lice, otvorila se Swallow za Starwars.com.

Prisjetila se i tajanstvene audicije za ulogu u popularnoj seriji "The Mandalorian", o kojoj, osim da je riječ o seriji povezanoj sa svijetom ‘Zvjezdanih ratova‘, u početku nije znala mnogo.

"Na audiciju nisam došla sa škarniclom preko glave", našalila se.

"Kada ne možeš koristiti lice, veći je fokus na ostatku tijela, a svaki mali pokret postaje važan. Prvih nekoliko epizoda je bilo jako zabavno jer smo svi zajedno otkrivali jezik pokreta te promatrali što prolazi, a što ne", zaključila je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:01