Hit iz Čilea

U kina stiže "Agent krtica", urnebesna priča o Jamesu Bondu iz staračkog doma

Agent krtica
 press
Film redateljice Maite Alberdi premijerno je prikazan na Sundanceu i postao je prvi čileanski film nominiran za Oscara


U hrvatska kina sutra stiže "Agent krtica" redateljice Maite Alberdi, film premijerno prikazan na Sundanceu, koji se našao u uskom izboru za nagradu Oscar te tako postao prvi čileanski film u povijesti koji je bio nominiran za to prestižno priznanje.
Kino distribucija počinje 1. listopada, na Međunarodni dan starijih osoba, što je iznimno prikladno s obzirom na to da je protagonist ove dirljive i urnebesne priče koja je na granici između dokumentarca i špijunskog trilera 83-godišnjak Sergio, svojevrsni James Bond iz staračkog doma.

Avantura glavnog lika počinje kada se prijavi na neobični oglas kojim se traže muškarci između 80 i 90 godina i sposobni za služenje modernom tehnologijom. Sergio se na intervjuu pokaže kao dobar kandidat i privatni istražitelj Rómulo angažira ga u tajnom zadatku istraživanja slučaja zanemarivanja u staračkom domu, a sve pod krinkom novog štićenika ustanove. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva.

S vremenom situacija postaje sve složenija jer Sergio ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu i sve se više veže za neke od štićenica doma. Tu je galerija usamljenih duša poput kleptomanke Marte koja pati od demencije pa doziva svoju majku, pjesnikinje Perdite koju djeca više ne posjećuju, ali i djevice Berte koja se u njega zaljubljuje. I dok je na početku možda i previše posvećen svom zadatku, kako vrijeme odmiče, dopušta da ga preuzmu osjećaji i počinje zaboravljati zašto je zapravo tu.

Neka od kina u kojima će film biti prikazan su Dokukino KIC Zagreb, Art kino Rijeka, Kino Valli Pula, Kino Zelina Sv. Ivan Zelina, Kino Marof, Kino A. Gandusio Rovinj, Kino Veli Lošinj, Kinoteka Zlatna Vrata Split, POU Samobor, Pop up kino Samobor, Zelena dvorana Zabok...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:25