Ružni rođak Oscara

Zlatna malina: Najviše nominacija za najgori film dobio je onaj posvećen slavnoj plavuši

Ana de Armas kao Marilyn Monroe u filmu ‘Blonde‘

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia
Ovaj su film opisali na sljedeći način: ‘gledateljima se sviđa još manje nego kritičarima‘

Danas se očekuju nominacije za prestižnu nagradu Oscar za najbolja ostvarenja u filmskoj industriji, no ne treba zaboraviti niti nagradu Zlatna malina (Razzie Award) za najgora ostvarenja, koja je već objavila svoje nominacije.

Ovogodišnji rekorder po broju nominacija je "Blonde", biografski film o ikoni Marilyn Monroe, koji ih je uspio osvojiti čak osam, piše BBC, koji dodaje da su navedeni film pri Zlatnoj malini opisali kao film koji se "gledateljima sviđa još manje nego kritičarima".

Film je nominiran u kategoriji najgoreg filma, najgoreg scenarija, Andrew Dominik mogao bi biti proglašen najgorim redateljem, a film se našao i u kategoriji najgoreg filmskog para.

U čak šest kategorija pojavljuje se Disneyjev remake "Pinokija", a za najgori film je nominiran i "Morbius", film temeljen na liku iz svijeta Marvela.

Glavni glumac Jared Leto, koji interpretira Morbiusa, zaradio je nominaciju za najgoreg glavnog glumca, a ukoliko nagradu osvoji, ovom će oskarovcu to biti druga nagrada zaredom jer su ga pobjednikom proglasili i prošle godine za sporednu ulogu u filmu "House of Gucci".

Dvostruko nagrađivani oskarovac Tom Hanks koji je nagrađen za uloge u filmovima "Forrest Gump" i "Philadelphia", ovoga je puta dvostruko nominiran za nagradu Zlatna malina u kategorijama najgoreg glavnog i najgoreg sporednog glumca.

Ukoliko osvoji nemilu nagradu Hanks će se naći u vrlo elitnom društvu oskarovaca poput Leonarda DiCaprija, Eddieja Redmaynea, Halle Berry, Sandre Bullock. Nagradu Zlatna Malina u svojoj blistavoj glumačkoj karijeri nisu uspjeli izbjeći niti legendarni glumci poput Al Pacina i Marlona Branda.

U kategoriji najgoreg glumca Letu i Hanksu društvo će praviti reper Machine Gun Kelly, komičar Pete Davidson te Sylvester Stallone, voljeni "Rocky". Kao najgore glumice prepoznate su Alicia Silverstone, Bryce Dallas Howard, Ryan Kiera Armstrong, Kaya Scodelario te legendarna glumica Diane Keaton. Dvostruku nominaciju je osim Hanksa zaradio i Davidson, koji je također nominiran i u kategoriji najgoreg sporednog glumca. Uz Hanksa i Davidsona tu se pojavljuju i Xavier Samuel, Mod Sun te Evan Williams. Najgorim sporednim glumicama smatraju Adriju Arjonu, Lorraine Bracco, Penelope Cruz, Bingbing Fan te Miru Sorvino, piše LA Times.

Organizatori spomenute nagrade svoju nagradu opisuju kao "ružnog rođaka Oscara", a ovogodišnje pobjednike ili, preciznije rečeno, gubitnike, otkrit će 11. ožujka, dan prije ceremonije Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:31