RASPRODANI KONCERT

I Akijev sin će nastupiti s Valjkom? Kiki Rahimovski: ‘ Još ne mogu potvrditi tu informaciju‘

Kiki Rahimovski, sin preminulog pjevača Parnog Valjka

 Hrvoje Banić, Hit Produkcija
Zasad su službeno potvrđeni gosti pjevači Zlatan Stipišić Gibonni, Momčilo Bajagić Bajaga i Dino Jelusić, a bit će ukupno 10 gostiju

Do koncerta "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki" u zagrebačkoj Areni ostalo je mjesec dana. Ulaznica više nema, rasprodane su u samo tjedan od objave novog termina, što i ne treba čuditi jer brojni obožavatelji Parnog valjka žele odati počast preminulom pjevaču benda Akiju Rahimovskom koji nas je napustio 22. siječnja ove godine. Ovaj koncert je njemu u čast i Valjak će ga u subotu 26. ožujka održati kako je to najavljeno zajedno uz pomoć dragih glazbenih prijatelja. Za sada je službeno poznato da su ti glazbenici - Zlatan Stipišić Gibonni, Momčilo Bajagić Bajaga i mladi Dino Jelusić.

- Ono što mogu otkriti da ćemo imati desetak gostiju na koncertu, no s drugim imenima ne želimo izlaziti u javnost. Namjera nam je da se publika na koncertu iznenadi i da sve bude na dostojanstvenom nivou - kaže nam Husein Hasanefendić dodajući kako su s probama već počeli, što im naravno emotivno nije bilo niti najmanje lako, ali i kao im stižu poruke podrške poput onih - "ne trebaju vam gosti, mi ćemo vam pjevati".

image

Husein Hasanefendic Hus kaže kako će na koncertu Akija mijenjati deset gostiju

Darko Tomas/Cropix

Među imenima koja bi mogla stupiti pred publiku, kako se nagađa, je i ono Akijeva sina, Kristijana Kikija Rahimovskog, no to nije i službeno potvrđeno.

- U ovom trenutku ne mogu to komentirati niti izlaziti s takvim informacijama - kazao je Kiki Rahimovski zamolivši za razumijevanje jer očito, i sasvim razumljivo zbog svih okolnosti, nije donio konačnu odluku.

Inače, dan prije Valjkovog koncerta u Areni, u Osijeku će se u petak 25. ožujka održati 29. dodjela nagrade Porin na kojoj će se, kako je već odlučeno, "spletom nesretnih okolnosti, prvi ovogodišnji Porin za životno djelo dodijeliti posthumno, prekasno i još uvijek pod dojmom i u tuzi - Akiju Rahimovskom". Kako su istaknuli iz organizacije te glazbene nagrade postoji zlatno pravilo kod donošenja ovakvih odluka.

image

Pokojni pjevač Parnog Valjka Aki Rahimovski

Vojko Basic

- Porin za životno djelo "post mortem" mogu dobiti samo oni koji su ga zaista, neporecivo zaslužili svojom velikom karijerom, a nisu ga dobili za života samo zato što su još uvijek bili preaktivni, preuspješni i premladi. Jednostavno još nije bio njegov red da se popne na pozornicu Porina i da mu se osobno uruči odavno zaslužena životna nagrada - stoji u njihovom priopćenju.

Postoji zlatno pravilo kod donošenja ovakvih odluka – Porin za životno djelo "post mortem" mogu dobiti samo oni koji su ga zaista, neporecivo zaslužili svojom velikom karijerom, a nisu ga dobili za života samo zato što su još uvijek bili preaktivni, preuspješni i premladi. Jednostavno još nije bio njegov red da se popne na pozornicu Porina i da mu se osobno uruči odavno zaslužena životna nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:24