U ARENI

Ljubitelji sevdalinke i sevdaha sinoć nahrupili na koncert Amire Medunjanin

Veliki koncert Amire Medunjanin u Areni

 Lucija Ocko/Cropix
Jučer je uoči koncerta ‘Gdje pjesme nose ljudska lica‘ na Youtubeu objavila i novu pjesmu ‘Kada bi bila‘

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici zagrebačke Arene sinoć je predstavila tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Koncert je ostvaren uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Jurice Petrača, a na pozornici joj se pridružila i kantautorica Lu Jaketić.

Od prvog studijskog albuma "Rosa" iz 2003. godine, Amira Medunjanin objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

Jučer je uoči koncerta "Gdje pjesme nose ljudska lica" na Youtubeu objavila i novu pjesmu "Kada bi bila". Autor teksta je Amer Čanković (Helem Nejse), autor glazbe Antonio Vrbički, a autori aranžmana su Antonio Vrbički i Amira Medunjanin. Na pjesmi je radio i Nikša Bratoš.

image

Veliki koncert Amire Medunjanin u Areni

Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:52