Lisinski

‘Otkako te ne volim‘ i ‘Ostala si uvijek ista‘ u interpretaciji Rade Šerbedžije

Rade Šerbedžija
 Tea Cimas/Cropix
Među gostima su Gabi Novak, Matija Dedić, Damir Urban te Maja Posavec, a koncert se oslanja na album ‘Ne okreći se, sine‘

Filmski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija nastupa večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u pratnji Zapadnog kolodvora s novim pjesmama i starim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru, a na pozornicu će kao posebni gosti stati - Gabi Novak, Damir Urban, Maja Posavec, Matija Dedić i Vlado Kreslin.

Krajem prošle godine objavio je album "Ne okreći se, sine" na kojem je sudjelovala ekipa sjajnih glazbenika koju čine Mario Igrec (gitara), Dario Hleb (bas gitara), Borna Šercar (bubnjevi), Antun Stašić (violina, prateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubnjevi).

Na album su uvrštene i dvije suradnje: s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi "Otkako te ne volim" te s Darkom Rundekom u njegovoj pjesmi "Na nešto me sjeća taj grad", koju su prethodno obojica snimili s Arsenom na njegovu albumu "Dueti-Dueli" iz 2006. godine.

Autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi vrhunski glazbenici poput Miroslava Tadića, Damira Urbana, Elvisa Stanića, Ante Gele, Tavitjan Brothersa te Huseina Hasanefendića Husa, koji je autor prvog singla "Eto pjesma", a i sam Šerbedžija stavio je autorski potpis na pjesmu "Šeherezada", koju je posvetio prerano preminulome slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru.

Posjetitelji će imati prilike čuti poznate pjesme koje su našle mjesto na albumu u novim aranžmanima, poput "Ostala si uvijek ista", "Otkako te ne volim", "Na nešto me sjeća taj grad", kao i stare pjesme i stihove koji su obilježili njegovu karijeru i stekli kultni status, a iz Lisinskoga ističu da su Šerbedžijini nastupi uvijek intimne glazbeno-scenske avanture posebnog senzibiliteta ispunjene vrhunskom glazbom i dubokim emocijama koji ne blijede u sjećanjima onih koji su ih doživjeli, karakterističan vokal, osebujna interpretacija i boemska karizmatičnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:20