PJESMA AMERIKE

Snoop Dogg i Kelly Clarkson vode ‘Ameroviziju‘, natjecanje po uzoru na Euroviziju

Snoop Dogg i Kelly Clarkson

 Ethan Miller/Afp/Profimedia
Natjecanje će se prikazivati na američkoj mreži NBC. Emisija počinje u ožujku, a veliko je finale predviđeno za 9. svibnja.

Reper Snoop Dogg i pjevačica Kelly Clarkson bit će voditelji "Natjecanja za pjesmu Amerike" po uzoru na Euroviziju.

Natjecanje će se prikazivati na američkoj mreži NBC. Emisija počinje u ožujku, a veliko je finale predviđeno za 9. svibnja.

Sudjelovat će izvođači, solisti, dueti ili grupe iz svih pedeset američkih saveznih država, područja glavnog grada Washingtona i pet pridruženih američkih teritorija.

- Čast mi je što ću voditi Natjecanje za pjesmu Amerike sa svojom "sestricom" Kelly Clarkson" - kazao je Snoop Dogg u pisanoj izjavi za medije.

Clarkson je pobjednica prvog izdanja Američkog idola 2002. godine koja se razvila u jednu od najuspješnijih američkih pjevačica s dva Grammyja i milijunima prodanih albuma.

- Velika sam zaljubljenica u koncept Eurovizije i oduševljena sam što taj glazbeni fenomen dolazi u Ameriku - kazala je.

- Uzbuđena sam što ću raditi sa Snoopom i ne mogu dočekati da vidim svaku državu i teritorij predstavljenu sa svojim izvođačem - dodala je Clarkson.

- Zamislite da je glazba olimpijski sport i da se natjecatelji iz cijelog svijeta okupe na natjecanju za zlatnu medalju. To je Eurovizija - kazao je producent "Amerovizije", Anders Lenhoff, u priopćenju.

- Natjecanje za pjesmu Amerike je natjecanje koje će se prikazivati na televiziji, a ne natjecanje stvoreno samo kako bi postalo televizijski show. Bit će otvoreno za sve glazbenike, neovisno jesu li amateri ili već imaju ugovor s izdavačkom kućom. Nitko nije isključen - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:30