VELIKI USPJEH

VIDEO: STOTINE OSJEČANA DOČEKALO SVOJE HEROINE Djevojački zbor 'Brevis' osvojio zlato u žestokoj konkurenciji na natjecanju u Rusiji

Članice osječkoga Vokalnog ansambla 'Brevis' , koji je osvojio zlatnu medalju na nedavno održanom 3. svjetskom prvenstvu mladih zborova u Sankt Peterbugu, na osječkome Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi dočekalo je u utorak popodne nekoliko stotina građana, članova obitelji i prijatelja te županijski i gradski čelnici.

Na natjecanju u Rusiji, koje je održano od 17. do 21. veljače, 'Brevis' je nastupio u konkurenciji 37 zborova s više od 1500 pjevača.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham istaknuo je kako je uspjeh posebice važan jer je ostvaren u jakoj konkurenciji te pridonosi međunarodnoj promociji Osijeka i njegovim nastojanjima u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Članicama tog zbora na velikom je uspjehu čestitao osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić uručio je njegovoj umjetničkoj voditeljici Antoaneti Radočaj-Jerković ček na 20.000 kuna.

Antoaneta Radočaj-Jerković rekla je kako su se ozbiljno pripremali za natjecanje u Rusiji, koja je prijestolnica zborskog pjevanja, i potvrdili svoju vrijednost, te kako to 'Brevisu' nije prva zlatna medalja, a sigurno ni posljednja.

Zbor Brevis dočekalo je nekoliko stotina razdraganih Osječana:





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:30