‘DOĐI GOLA NA VEČERU‘

Bahati zagrebački arhitekt otjerao je ženu punici kako bi doma doveo ljubavnicu...

Dodji gola na veceru u reziji Nine Kleflin.

 Tonka Lokas
U kazalište Komedija 6. veljače stiže splitsko-šibenski ansambl s hitom francuskog dramatičara koji je obišao West End i Broadway

Šibenski HNK gostuje 6. veljače u zagrebačkom kazalištu Komedija s predstavom koja je u Šibeniku rasprodana.

Tekst "Dođi gola na večeru" autora Marca Camolettija režirala je Nina Kleflin, a igraju u kombinaciji splitski i šibenski glumci Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Oriana Kunčić, Franka Klarić i Krešimir Jelić.

"Dođi gola na večeru" izvorno je priča o Bernardu, arhitektu iz Pariza (u ovoj je verziji iz Zagreba), koji šalje svoju suprugu Žanu njezinoj majci za vikend, u nadi da će moći provesti romantičnu i strastvenu noć s ljubavnicom. Da bi večer bila što uspješnija, unajmio je kuharicu koja slučajno ima isti nadimak kao i njegova ljubavnica. Kao alibi pozvao je svog prijatelja Roberta da im se pridruži na večeri.

Marc Camoletti (1923. - 2003.) bio je Francuz talijanskih korijena u Ženevi. Kao dramatičar, najpoznatiji je bio po farsi "Boeing-Boeing". Godine 1991. taj je komad završio u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najizvođeniji francuski komad u svijetu.

Marc Camoletti napisao je 40 drama i dobio francusko priznanje Chevalier de la Légion d‘honneur. "Dođi gola na večeru" je nekoliko godina igrala na londonskom West Endu, ali i na Broadwayu.

Šibensko kazalište uskoro ide u energetsku obnovu koja će trajati nekoliko mjeseci, pa se od proljeća može očekivati njihova češća prisutnost na pozornicama izvan grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:34