‘LJUBAVNA PISMA‘

Predstava u kojoj igraju bivši supružnici izvedena 50. put: ‘Otkrivamo vam postoji li popravni ispit u ljubavi‘

Ljubavna pisma

 Ines Novković
Sljedeća izvedba predstave je na Valentinovo 14. veljače, a zatim 18, veljače i 2. ožujka u Maloj dvorani Lisinski

Sinoć je u Maloj dvorani Lisinski održana Svečana 50. izvedba predstave „Ljubavna pisma“, kazališnog hita Kazališta Planet Art u kojem glavne uloge igraju bivši supružnici Slavica Knežević i Marko Torjanac. „Ljubavna pisma“ već godinu dana pune kazališne dvorane diljem Hrvatske, a gledatelji ovu predstavu dolaze pogledati i po nekoliko puta.

Na Svečanoj 50. Izvedbi mogli smo vidjeti i mnoge osobe iz javnog života koje su došle podržati ovaj kreativan glumački par koji često surađuje na brojnim kazališnim hitovima. Među brojnim uzvanicima bili su i Jacques Houdek, Mladena i Miro Gavran, Urša Raukar, Dalija Orešković, Zrinka Vrabec, Neven Hitrec, Rada Borić, Tvrtko Kulenović, Ivan Goran Vitez i mnogi drugi.

image

Ljubavna pisma

Ines Novković
image

Ljubavna pisma

Ines Novković

Slavica Knežević i Marko Torjanac potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela, a njihova je izvedba naišla na odobravanje kako publike tako i kritike te u godinu dana doživjela čak 50 izvedbt.

„Ljubavna pisma“ svjetska su uspješnica koja već pola stoljeća ne silazi sa svjetskih pozornica, a u glavnim ulogama do sada su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih.

image

Ljubavna pisma

/Ines Novković
image

Ljubavna pisma

/Ines Novković
image

Ljubavna pisma

/Ines Novković
image

Ljubavna pisma

/Ines Novković

U predstavi pratimo Andrewa i Melissu tijekom 50 godina. Dopisivanje započinju u djetinjstvu slanjem poruka u školi za vrijeme nastave, što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajni susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje one iste osobe iz pisama?

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme nastave u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama

I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.

U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.

"Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, često izmami i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi", poručuju iz Kazališta Planet Art.

Sljedeća izvedba „Ljubavnih pisama“ je na Valentinovo 14. veljače, a zatim 18, veljače i 2. ožujka u Maloj dvorani Lisinski gdje su na redovnom repertoaru.

Prošle su godine dali intervju Jutarnjem listu, a kako su rekli među ostalim: Dvadeset godina nakon razvoda nas smo dvoje napokon postali pravi ljubavni par

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:23