#ĆEVAPGATE

ELLA DVORNIK PROZVALA POZNATOG KUHARA ZBOG PRIPREME REGIONALNOG SPECIJALITETA Znalci ubrzo ukazali na sve nedostatke ove netradicionalne prezentacije

 iStock

Svaka je država ponosna na svoje reprezentativne kulinarske specijalitete pa se tako poznati kuhar Jaime Oliver našao na udaru zbog svoje interpretacije ćevapa s ajvarom.

Na činjenicu da Oliver ovaj klasik s prostora bivše Jugoslavije i šire još od doba Osmanskog carstva nudi u svojoj kuharici ukazala je Ella Dvornik putem svojeg Facebook računa.

'Samo 2 ćevapa, Jaime?', stoji u objavi Dvornik, a njezinu su objavu komentirali mnogi pritom osporavajući pravo slavnom kuharu da jelo nazove ćevapima.

'Ovo ćevapa vidjelo nije...', napisao je jedan komentator, dok su drugi brzo uočili da nigdje u okruženju ćevapa nema kajmaka, što je naravno prema tradicionalnom načinu konzumacije ćevapa svojevrsni faux pas.

Tagirajući Olivera kako bi mu ukazao na grešku, jedan od komentarora objavio je fotografiju uobičajene i naširoko obljubljene prezentacije ćevapa u somunu s lukom uz riječi: 'Ovako mi to radimo!'





Jamie Oliver , just 2 cevapi?http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/cevapi-with-ajvar/#zXLdlkLLEgryfRal.97

Posted by Ella Dvornik on Tuesday, March 15, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:43