ŠOPING

ZARA, PULL&BEAR I BERSHKA DOBILI ONLINE TRGOVINE Vrebajte internet sniženja, birajte provjerene modele i izmjerite se

 Andrea Comas/Reuters

Napokon! Od srijede i Hrvati mogu kupovati odjeću omiljenih brendova putem web trgovine. Ta se vijest odnosi na sve brendove iz grupacije Inditex među kojima su Zara , Pull&Bear , Massimo Dutti , Bershka , Stradivarius , Oysho i Zara Home .

Koliko ste puta vikendom ušli u omiljenu trgovinu, a dočekali su vas redovi ispred garderobe ili blagajne? To je uobičajen prizor u Zarinoj trgovini. Ili, koliko vam se puta dogodilo da vam se neki komad jako sviđa, a u trgovini nema vašeg broja?

Sada vam u samo nekoliko klikova odjeću, obuću ili modne dodatke mogu dostaviti u najbližu trgovinu sasvim besplatno u roku od tri do pet radnih dana ili na kućnu adresu gdje ćete dostavu platiti 30 kuna. Ekspresna dostava na kućnu adresu je skuplja i košta 80 kuna. Cijene su iste na webu i u trgovini, a povrat robe se ne naplaćuje.

Ali, kako dobro odabrati i na što pripaziti kod online kupnje?

Mnogi su još uvijek skeptični oko kupnje na “neviđeno” jer nisu sigurni da će odabrati pravu veličinu ili ih je strah da kupljenu robu neće moći zamijeniti ako im se ne svidi, a upitno je i kakav je točno materijal u pitanju. U Zari ćete moći zamijeniti odjeću, ali vam rok za povrat teče od onoga trenutka kad ste naručili.

Kako kupovati online

Prava veličina

Izmjerite se i usporedite svoje proporcije s veličinama odjeće koju naručujete. Ako često kupujete Inditexove brendove, vjerojatno već znate koji je broj otprilike vaš.

Usporedite cijene

Ako možete, pričekajte online popuste. Neke online trgovine nude mogućnost rezerviranja, poput popularnog Asosa koji besplatno dostavlja i u Hrvatsku, pa se osigurajte na vrijeme kako ne biste ostali bez krpice koja vam se jako sviđa.

Držite se provjerenog

Ako točno znate što vam dobro stoji, prilikom online kupnje birajte krojeve koji vam odgovaraju i u kojima se dobro osjećate. Istraživanja su pokazala da online kupci najviše vraćaju sunčane naočale, cipele, traperice i kupaće kostime.

Kupite veći broj odjeće

Dobro proučite mogućnosti zamjene kupljene robe jer se web trgovine po tome prilično razlikuju. Uvijek je bolje kupiti broj veću odjeću koju možemo suziti ili skratiti.

Čekajte sniženja

Mnogi web shopovi nude popuste od 10 do 20 posto prilikom prve kupnje, a ako se predbilježite na njihov newsletter, saznat ćete sve o novim sniženjima i posebnim ponudama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 15:58