Getty Images
LJEPOTA

Čudesni prah: Sve uloge mineralnog pudera

Uz mineralne pudere i pigmente šminkanje je jednostavna igra prstima, čiji je rezultat prirodan izgled i zdrava koža.

Za žene koje u kozmetici cijene multifunkcionalne preparate idealno rješenje su mineralni pigmenti. Osim što - u obliku pudera - služe za prikrivanje nedostataka tena, mogu se - miješajući se s hidratantnih kremama, uljima, sjajilima, lakovima za nokte i sredstvima za styling kose - koristiti kao ruževi, rumenila, dekoracije za kosu i nokte... S obzirom da žene svakodnevno nanose otprilike petstotinjak molekula na lice - putem preparativne i dekorativne kozmetike - važno je odabrati proizvode s kvalitetnim i prirodnim sastojcima.

Dr. Hauschka puder za dodatni sjaj (165 kn); Coluleur Caramel bio mineralni puder u prahu (131,90 kn); Lily Lolo mineralno rumenilo (97,99 kn); The Balm Overshadow mineralno sjenilo (116,90 kn)

Koža u određenim periodima života može postati osjetljiva na neke sastojke krema i losiona zbog stresa, hormonskog disbalansa pa čak i zbog vanjskih utjecaja (hladnoće, vrućine i smoga) te reagirati upalama, crvenilom i alergijskim reakcijama. Za takve je slučajeve mineralna kozmetika savršena - jer štiti kožu od upala, UV zraka, pigmentacijskih mrlja, preranog nastanka bora...

Pandy's mineralni puder (275 kn); Alva mineralni pigment za sjenilo iz Green Equinox kolekcije (38,99 kn); Aura Matte Minerals puder u prahu (47,99 kn)

Dermatolozi je preporučuju zbog male vjerojatnosti pojave iritacija na koži te umirujućih sastojaka pa se preparati mogu koristiti odmah nakon laserskih tretmana, mikrodermoabrazije te epilacije. Za razliku od klasičnih podloga za lice ne sadrže konzervanse, parabene, silikone ni parfeme. Na lice ih je najbolje nanijeti kabuki kistom sloj po sloj - dok se ne postigne željena pokrivenost.

Pigment kao BB krema

Avene Optimal Riche hidratantna krema (132,55 kn)

Pigment kao boja za kosu

Label.m Souffle krema za volumen (119 kn)

Pigment kao lak za nokte

Catrice bezbojni lak s efektom gela (19,90 kn)

Pigment kao sjajilo za usne

Chanel prozirno sjajilo za efekt punijih usana (270 kn)

Linker
25. travanj 2024 01:18