ledeno plava

Hrvatice najviše vole boju na noktima koja je ultimativni hit i ove godine!

Uz trendovske načine manikure - ledenoplavi lak, sve boje s metalik efektom ili nailart u obliku dragulja na svim ili samo jednom noktu - nije potreban nikakav nakit na rukama

Na njegovanim rukama s lijepo manikiranim noktima nakit vam i nije potreban - osobito ako lak glamurozno svjetluca ili ste se poslužili “trikom”, poput kombiniranja dviju ili više boja, kristalića, naljepnica, premaza za posebne efekte... - Među najpopularnijim nijansama je “ledena” svjetloplava. Vrlo je tražena i crvena, koja je idealna za svečane prigode, kao i šljokice - i to one krupnije, nalik ogledalcima. S druge strane, mnoge žene odlučuju se za minimalističku “nude” manikuru, a pritom dodaju ukrasni detalj na sve, ili samo jedan nokat na ruci - otkriva Ivana Kovačić, vlasnica zagrebačkog studija za manikuru i pedikuru Manos.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 12:  A model walks the runway at the Marist College Presents Betsey Johnson Reprise fashion show during Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2014 at The Salon at Lincoln Center on February 12, 2014 in New York City.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for Mercedes-Benz Fashion Week)

Ivana kaže da je u modernim salonima prošlo vrijeme “tipsa”, odnosno umjetnih obloga koje se pričvršćuju ljepilom, čime se oštećuju prirodni nokti. Sada se oni mogu produžiti na mnogo nježniji način - posebnim šablonama koje prianjaju bez ljepila, oblikuju se u gel ili akril tehnici i traju tri do četiri tjedna. A umjesto geliranja noktiju pod štetnim UV lampama, može se nanijeti trajni lak koji se brzo suši pod neškodljivom LED svjetlošću - za jedan sloj laka dovoljno je 30 sekundi. Želite li samo lakiranje, za dulji učinak možete odabrati polutrajni lak koji se nanosi i uklanja na uobičajeni način, a izdržat će do dva tjedna. U studiju Manos cijene manikure s klasičnim lakom su do 170 kn, a s trajnim lakom 240 kn, dok manikura s dogradnjom noktiju i trajnim lakom stoji 420 kn.

Mark gel lak za nokte Moondust (dva za 44,90 kn, Avon)

STILSKA NEUTRALIZACIJA

Nježne, takozvane neutralne nijanse – svjetlobež, breskvaste i ružičaste – odlično se uklapaju u svaki odjevni stil jer su istodobno diskretne i vrlo elegantne. Možete ih lagano razigrati uz pomoć preparata za efekt prelijevanja boja ili kombinacijom dviju nijansi na noktima.

L.O.V Lovtreat color&care lak za nokte s mliječnim proteinima i bademovim uljem 49,90 kn
Njegujući lak za nokte nude nijanse 37,90 kn IQ COSMETICS

SAMOLJEPIVI NAKIT

Sićušni ukrasi čine veliku razliku – bilo da njima istaknete samo jedan prst na ruci, ili ih stavite na svaki nokat. Najpraktičnije su samoljepive bordure, sličice i kristalići koji se lako nanose i uklanjaju pa se često mogu mijenjati. Takvi ukrasi u pravilu su u setovima – dobra ideja za blagdansko darivanje. Malo više spretnosti treba za oslikavanje noktiju uz pomoć šablona, pečata i kistića.

SJAJ U TAMI

Za posebne svjetlosne efekte osmišljeni su završni premazi koji se nanose na lak – on je zahvaljujući tome još blistaviji tijekom dana, a u mraku dobiva gotovo nestvaran fluorescentni sjaj. Na taj se način postiže efekt - sjaja u tami.

PROFINJENI MAUVE TONOVI

Ljubičasta sa sivkastom primjesom – poznata kao mauve – omiljena je ‘hladna’ nijansa na noktima, nazvana prema cvijetu Malva sylvestris odnosno crnom sljezu, čiji su cvjetovi zagasito purpurni. Mauve je osebujna ‘međuboja’ koja dolazi u bogatom izboru nijansi, od ‘ledenih’ do ‘punokrvnijih’, koje podsjećaju na bobičasto voće.

GLAMUROZNI METALCI

Bilo da su inspirirani toplim svjetlucanjem blagdanskih žaruljica ili ledenim kristalima, šljokičasti lakovi presijavaju se kao da su načinjeni od plemenitih metala i(li) dragulja. To intenzivno, gotovo dramatično blještavilo nije ove sezone namijenjeno samo za svečane prigode, nego i za svakodnevne izlaske – lakovi daju sve od sebe i na zimskom suncu, i na svjetlu reflektora.

LONDONTOWN LAKUR lak za nokte, ‘10-bez’, s vitaminima, mineralima i prirodnim uljima, nijansa Minted in Style, 114,90 kn

Linker
19. travanj 2024 04:35