Daiga Ellaby / Unsplash
zvijezde znaju

Inspiracija za cijelu godinu: Koju biste manikuru trebali isprobati prema vašem horoskopskom znaku?

Svaka godina donosi nove trendove, kako u modi, tako i u svijetu ljepote, a inspiraciju možemo naći na svakom koraku pa i među zvijezdama.

Čak i ako niste zagriženi fan astrologije i ne pratite horoskop, morate priznati da je zabavno ponekad otkriti što nam zvijezde preporučuju u raznim područjima života. Ako volite uređivati nokte, ali trenutno nemate ideja za novu manikuru, pogledajte što biste mogli isprobati prema vašem horoskopskom znaku. Naravno, ne morate se striktno držati tog savjeta, već možete posegnuti za idejom koju ste, primjerice, vidjeli kod vaše kolegice Vage ili Ribe.

Ovan

Odvažne, ambiciozne, ali i pomalo nagle...da, takve su Ovnice, a boja koja ih najbolje opisuje jest crvena koja simbolizira vatru. Na noktima će najbolje isfurati istu boju, bilo na minimalistički način ili uz neke detalje poput kristalića ili bisera. Ako vas uhvati eksperimentiranje, svaki nokat obojite drugom bojom i unesite malo proljetne vibre u hladne zimske dane.

Bik

Bikice vrlo cijene ljepotu u svim područjima života, ali uvijek ostaju vjerne klasici koja pali u svim prigodama. Zašto ove godine ne biste isprobali minimalističke nokte s tek ponešto sjajnih detalja? Za vas će biti savršena elegantna francuska manikura sa sitnim zlatnim ili srebrnim kamenčićima koji ne dominiraju noktima, već im daju profinjen štih.

Blizanci

Blizanke uvijek moraju biti posebne i vole novitete, što odgovara njihovom promjenjivom karakteru, a to traže i u ljepoti, konkretno manikuri. Kako obično nemaju dovoljno vremena posvetiti se noktima (jer "lete" posvuda), za njih je najbolje rješenje manikura u dvije boje - dovoljno zanimljiva, a opet ju je jednostavno napraviti. Nokte obojite jednom bojom laka, pustite da se dobro osuše, a vrhove potom obojite nekom kontrastnom, ili još bolje, neonskom nijansom.

Rak

Poznate zodijačke emotivke, Račice vole sve što je nježno, neupadljivo i pomalo romantično. Zato će nokte obično ukrašavati lakovima zemljanih, ružičastih ili pastelno ljubičastih boja, a ponekad će im dodati i suptilni ukras poput bisera. Naravno, ako su raspoložene. Elegantan efekt dat će vam "ombre" manikura: nokte nalakirajte bijelim lakom, pustite da se osuši te nokte potom pritisnite spužvicom namočenom u ružičasti ili ljubičasti lak. Kada se potpuno osuše, zaštitite ih prozirnim lakom.

Lav

Lavice se vole isticati, kako glasom, tako i stasom. Nokte će najbolje istaknuti zlatnom bojom koja simbolizira njihovu ponosnu, vibrantnu i ponosnu prirodu. Nećete pogriješiti bilo da na nokte lijepite zlatne listiće, poigravate se različitim nijansama zlatne ili pak kombinirate zlatnu s još nekom bojom. Izbor je vaš.

Djevica

Organizirane i sistematične Djevice ništa ne prepuštaju slučaju pa su im takvi i nokti - uredni, lijepo oblikovani i najčešće se prepuštaju profesionalcima. Minimalistički nokti,a opet dovoljno zanimljivi su pun pogodak za ovaj znak. Umjesto crne i bijele, možete odabrati dvije različite nijanse, primjerice, plave boje i oslikati nokte na sličan geometrijski način.

Vaga

Ljubiteljice harmonije u životu najčešće vole neutralne nijanse na noktima, ali s artističkom notom, poput bakrene, boje hrđe ili pak sive. Siva je još uvijek veliki hit na noktima, a kako ovakva jednostavna manikura ne bi bila dosadna, obogatite je prozirnim lakom s presijavajućim efektom.

Škorpion

Kako su mistične, duboke i intenzivne, Škorpionkama se obično pripisuje crna boja, ali ovoga puta ćemo je preskočiti. Jest da pristaje uz sve i ima seksi štih, ali vrijeme je da ju Škorpionke zamijene s jednako, ako ne i još mističnijom, tamnozelenom. Još jedna zanimljiva stvar kod ove nijanse je što djeluje crno, ali na svjetlosti otkriva svu svoju ljepotu.

Strijelac

Nokti sa životinjskim printom idealni su za pripadnice ovog znaka jer ih podsjećaju na njihov divlji, neukrotivi karakter i strast za životom i slobodom. Ako vam se ne sviđa koncept "leopardovih mrljica" na svim noktima, njima ukrasite samo nekoliko njih, a ostali neka budu u neutralnim nijansama. Također, možete kombinirati životinjski print i prugice jer ova dva uzorka neodoljivo idu skupa.

Jarac

Jarčice su sofisticirane ljubiteljice klasike, ali bi se trebale malo odmaknuti od već "isfuranih" boja poput plave, crvene ili crne te na noktima isprobati primjerice boju hrđe. Neuobičajena je, a opet izgleda dovoljno nosivo u svim prilikama.

Vodenjak

Vodenjačice se, baš kao i Blizanke, moraju isticati u mnoštvu i donose taj buntovan štih u svoju zajednicu pa su im takvi i nokti. Kraljevsko plava vam odlično pristaje pa je isprobajte u kombinaciji s lakom sa srebrnim i plavim šljokicama.

Ribe

Sanjive Ribe vole vodu i sve povezano s njom pa se na njihovim noktima najčešće nalaze lakovi svih nijansi plave. No, na njima najbolje izgledaju tirkizne nijanse koje mogu kombinirati kako im paše. Podsjećaju ih na bezbrižne ljetne dane pa tako lakše mogu preživjeti zimu.

Linker
16. travanj 2024 10:38