Ella Dvornik Facebook
ne prestaju rasprave

Ipak treba pripaziti: Ella Dvornik u trudnoći obojala kosu, evo što o tome kažu stručnjaci

Blogerica i influencerica Ella Dvornik nedavno je na društvenim mrežama objavila da je drugi put trudna, a onda se počastila i novom frizurom koja je pokrenula lavinu pitanja vezanih uz bojanje kose u trudnoći.

Buduće mame često su u dvojbi smiju li bojiti kosu tijekom trudnoće ili ipak ne, jer to podrazumijeva korištenje kemikalija. Mišljenja su podijeljena, no liječnici tvrde da jedina opasnost koja prijeti prilikom bojenja kose jest potencijalna alergijska reakcija koja nema nužno veze s trudnoćom. Stoga je, kažu, poželjno izbjegavati bojenje u prvom tromjesečju kad se plod najintenzivnije razvija. Teoretski, neki sastojci koji se nalaze u bojama za kosu mogu štetiti plodu, međutim područje vlasišta koje se tretira je vrlo malo, a aplikacija boje prekratka da bi se plodu moglo nešto dogoditi.

„Kažu da kad žena mijenja kosu, mijenja život. Pa možda to objašnjava puno u mom slučaju. Ovaj put bez brige, jer u salonu Vikler i Ruž koriste proizvode koji su sigurni i za nas trudnice“, napisala je Ella Dvornik na društvenim mrežama u opisu fotografije na kojoj pokazuje svježe obojenu kosu.

„Trudnicama se najčešće preporučuje nanošenje pramenova s obzirom na to da kod te tehnike nema direktnog dodira s tjemenom preko kojeg kemikalije iz boje mogu završiti u krvotoku. Mi u salonu koristimo visoko kvalitetne boje čiji su sastojci isključivo prirodni poput shea maslaca, aloe vere, meda i nara koji njeguju kosu i ne sadrže paraben, sulfat i amonijak te alergen PPD tako da su idealne i za trudnice koje žele bojati kosu, baš poput naše Elle. To su boje koje imaju takozvanu garanciju molekularnih parova što jamči da niti jedna molekula boje neće ostati slobodna te će tako iritacije kože i alergijske reakcije biti svedene na minimum“, objasnili su nam stručnjaci iz tog salona.

Instagram

Linker
05. ožujak 2024 22:50