Getty Images
Mala promjena može učiniti čuda

Koristite li i vi cijeli život regenerator na pogrešan način?

Njegu kose i kože većinom odrađujemo rutinski, ne razmišljajući možemo li nešto drugačije i bolje, ali s obzirom na tvrdnje dermatologinje sa Sveučilišta Yale jedna mala promjena može učiniti čuda.

Vjerojatno ćete se iznenaditi, baš kao i mi, s tvrdnjom da se dubinski regenerator i maska za kosu ne nanose na mokru kosu. Većina taj dio odradi pod tušem, čekanje skrati depilacijom ili nanošenjem pilinga te preparat s kose nakon određenog vremena jednostavno ispere. Ipak, Mona Gohara, dermatologinja sa Sveučilišta Yale tvrdi kako je potpuno pogrešno.

- Regenerator biste trebali nanositi na suhu kosu kako bi njegovi aktivni sastojci bili djelotvorniji. Ne želite da se voda i preparat "bore" za prostor u kutikuli vlasi. Naime, kada je ona zasićena vodom, ne može upiti toliko regeneratora, što znači da svi dobri sastojci koje smo nanijeli na kosu zapravo samo premažu vanjski dio vlasi, bez da djeluju i hidratiziraju njihovu unutrašnjost – kazala je Mona Gohara i rekla kako je to, u prijevodu, veliki gubitak novca i vremena. Ona preferira nanošenje regeneratora na suhu kosu jer tako u kutikulu uđu svi oni sastojci za hidratizaciju i njegu kose, a tek nakon toga voda popuni ostatak prostora.

Woman setting hair in ponytail, Image: 33503709, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Onoky
Profimedia, Onoky

Ako želite isprobati i promijeniti svoju rutinu dovoljno je da 15 minuta prije tuširanja na suhu kosu nanesete svoj omiljeni regenerator ili masku i pustite da djeluje desetak minuta prije nego isperete. Zagovornici ove metode tvrde da je kosa danima mekša i svilenkasta i da je razlika između nanošenja na mokru i na suhu kosu itekako primjetna već nakon prvog pranja. Radi se o maloj promjeni, koja ne zahtijeva dodatne troškove, a može primjetno promijeniti vašu kosu - pa zašto ne probati!

Linker
17. travanj 2024 20:02