Ako vam treba promjena

Kosa u bojama espressa najljepša je jesenska kombinacija plavih i smeđih tonova

S dolaskom hladnijih jesenskih dana sve što želimo jest ušuškati se ispod dekice, uz dobar film i neki topli napitak u rukama, po mogućnosti kavu koja je nepresušna inspiracija u raznim dijelovima života. Već smo pisali koliko je korisna u njezi kože, a sada je, čini se, njezina estetika prešla i na kosu i to u obliku predivne simbioze plave i smeđe kose.

Ako ste se zaželjeli promjene u životu, zašto jednostavno ne krenete s drugom bojom kose? Da, već smo nebrojeno puta vidjeli kosu inspiriranu bojama raznih napitaka, no Jack Howard, poznati londonski kolorist kaže da je kosa u bojama espressa, drugog naziva "blond espresso", pravi jesenski hit kojem nećemo moći odoljeti.

I ne radi se samo, kaže, o lijepoj boji već o posebnom pristupu u odabiru boja, a dobila je ima po Starbucksovom "Blonde Espresso" napitku. Kako se on očituje na kosi? Howard kaže da je riječ o smeđoj kosi na sa strateški postavljenim balayage pramenovima koji komplementiraju vašem tenu i savršeno se stapaju sa smeđom "bazom". "S približavanjem zime, odmičemo se od brončanih nijansi i prelazimo na tamnije, duboke smeđe nijanse poput tamne čokolade, zrna kave i slično", kaže Howard.

Ovo je idealan odabir za sve one koji žele svojoj kosi dati dimenziju i dubinu, ali ne žele svakih nekoliko tjedana obnavljati boju kod frizera. "Espresso kosa" izgleda vrlo prirodno, kao da ste rođeni s njom i može se prilagoditi svakoj teksturi kose, od najtanje do najgušće.

Linker
13. travanj 2024 14:52