Taman za ljeto

Lakove bez štetnih kemikalija zapravo je vrlo lako naći: Izabrale smo nekoliko odličnih nijansi

Danas sve više brendova postaje vegansko i pazi da proizvodi koje nude budu bez štetnih kemikalija. Primjerice, prije je takve lakove bilo jako teško naći, no sada je situacija drukčija pa na izbor imamo hrpu odličnih nijansi s kojima nećemo kompromitirati zdravlje.

Dobar lak za nokte upečatljive boje može upotpuniti svaki look, no s njim često dolazi rizik po zdravlje. Mnogi lakovi u sastavu imaju poznati toksični trio - formaldehid, toluen i dibutil ftalat koji se povezuju s pojačanim rizikom od raka, a u lakovima se nalaze kako bi boja na noktima bila trajnija.

Neka istraživanja pokazala su da naše tijelo upija te kemikalije, zato bismo ipak trebali koristiti netoksične lakove ako već imamo mogućnost. Sve više brendova postaje barem 90 posto vegansko te u sastavima svojih proizvoda nemaju spomenute kemikalije, kao ni ostale poput kamfora, alkohola, glutena. U nastavku našli smo neke predivne nijanse popularnih brendova.

Pacifica

Pacifica
Pacifica 7 Free u nijansi Totally Coral, Pacifica, 56,70 kuna

Ovaj 100-postotno veganski beauty brend pokrenuo je aromaterapeut Brook Harvey-Taylor, a u svojoj ponudi ima zavidnu kolekciju boja i finiša - od mat preko bisernih do sjajnih. Kist za nanošenje također je potpuno veganski.

Butter London

Butter London
Butter London Patent Shine u nijansi Chat Up, Look Fantastic, 124,50 kuna

Osnovan 2005. godine, Butter London jedan je od poznatijih brendova bez toksičnih sastojaka u lakovima. Njihova 'Patent Shine 10x' kolekcija napravljena je polimernom tehnologijom koja pruža sjaj baš kao da ste nanijeli gel, a traje do čak 10 dana.

Smith & Cult

Smith&Cult
Smith&Cult lak u nijansi Faunt-Leroy, Net A Porter, 113,40 kuna

Osim vrhunskim i privlačnim dizajnom, lakovi američkog brenda Smith & Culta odlikuju se sastavom bez formaldehida, toluena i dibutil ftalata. Brend je osnovala Dinah Mohajer, beauty entuzijastica iza popularnog brenda devedesetih Hard Candy. Ova divna pastelna nijansa savršeno će se uklopiti u vesele proljetno-ljetne lookove.

Zoya

Zoya
Zoya lak u nijansi Amber, Nailpolishdirect.hr, 57,68 kuna

Žene diljem čak od 1992. obožavaju ove netoksične lakove koji su sigurni čak i trudnice, a an noktima traju, vrlo, vrlo dugo. Poseban Color Lock System štiti površinu nokta, sprječava lomljenje i štiti boju.je Divna zlatna nijansa s lagano ružičastim odsjajem

Kure Bazaar

Kure Bazaar
Kure Bazaar lak u nijansi Stiletto, Love Lula, 124,50 kuna

Francuski brend Kure Bazaar nudi 90 posto prirodne lakove napravljene od drvene pulpe, pšenice, pamuka, krumpira i kukuruza. Osim što noktima pružaju luksuzni izgled, pomažu im u rastu i jačanju. Ispod njih nokat diše, a dolaze u više od 60 divnih nijansi.

Nail Berry

Nailberry
Nailberry L’Oxygene u nijansi Baby Blue, Superskin.hr, 145 kuna

Britanski Nailberry veganski je brend s lakovima oslobođenim od najpoznatijih toksičnih kemikalija, kao i od alkohola i glutena. Višestruko nagrađivani L’Oxygene lakovi pružaju dugotrajnu boju i sjaj te omogućuju noktima da dišu.

Linker
06. ožujak 2024 12:22