Instagram
Novi look za novu sezonu

Najpoželjnije jesenske nijanse pramenova za plavuše i brinete

Zavirite u čaroban svijet razigranih pramenova i izaberite one koji će vas transformirati u kraljicu jeseni.

Dosadila vam je vaša boja kose pa tražite inspiraciju za makeover? Imamo ideje koje će vas ostaviti bez daha!

Plavo kao - jagoda!

Takozvana 'strawberry blonde' boja, koja označava svijetlonarančaste i crvenkaste pramenove na plavoj kosi bit će hit jeseni, kažu stručnjaci. Nježni svijetlonarančasti pramenovi odličan su način da plavokose žene u svoju kosu unesu malo jesenskih tonova te osvježe svoj izgled bez dramatičnih prelazaka u tamne nijanse. Narančastim pramenovima možete se poigravati na razne načine, no nemojte pokušavati idealnu boju dobiti kod kuće. Samo će vam stručnjaci moći reći koje će nijanse najbolje pristajati uz vaše lice.

Taj privlačni bakar

Boja bakra neodoljivo podsjeća na jesen, i to ne samo kad je uređenje doma u pitanju. Odvažnije žene u bakrenu boju obojit će cijelu kosu dok će se i plavuše i brinete poigrati s bakrenim pramenovima, kako bi oko lica stvorile okvir u toplim tonovima. Plavušama će odlično pristajati i bakrena baza s hladnim plavim pramenovima na površini, poput kombinacije pramenova na ovoj fotografiji.

Žene s tamnom kosom odlično će izgledati s tankim pramenovima u bakrenoj nijansi, koji će frizuri dodati volumen.

Jedan veliki cappuccino, molim!

Ako ste brineta i imate odličnog frizera koji s bojama za kosu radi prava čuda, nemojte se ustručavati naručiti jedan veliki cappuccino. Riječ je o tehnici nijansiranja kose inspiriranoj bojama koje nastaju u šalici kave kad se tamnoj tekućini počne dodavati mlijeko. Pramenovi u nekoliko nijansi smeđe i plave boje s hladnim odsjajem na kosi stvaraju 'wow efekt' koji će vašem izgledu dati dozu glamura.

Boja bundeve

Topla narančasta nijansa odlično izgleda na smeđoj kosi i širokim pramenovima. Ako se pramenovi dobro izvedu, slasna boja bundeve mogla bi vam dati potpuno novi identitet i na jednu vas sezonu pretvoriti u vatrenu zavodnicu!

Pepeljasta rapsodija

Ako ste uvjereni da vam tople nijanse ne pristaju, a ipak žudite za promjenom, razmislite o pepeljastim tonovima s retro prizvukom. Sivkasto-smeđa baza i hladni plavi pramenovi mogli bi vas oduševiti.

Boje lišća

I brinete i plavuše mogu se poigravati bojama jesenskog lišća na kosi. Žuta, narančasta i crvenkasta boja odlično će izgledati uz nešto tamniji izrast koji je obavezan ako želite izbjeći pomalo komičan izgled.

Vruća čokolada

Tko kaže da pramenovima treba biti prošarana cijela kosa? Žene s tamnosmeđom, pa čak i crnom kosom izgled mogu osvježiti s tek nekoliko čokoladnih pramenova s unutarnje strane frizure, koji će licu dati toplinu i novi sjaj. Decentno raspoređeni pramenovi imaju još jednu zanimljivu vrlinu - ovisno o načinu feniranja i frizuri, mogu se skrivati i otkrivati po želji.

Linker
18. ožujak 2024 12:36