Livio Andrijić
Recenzija

Naša Ida testirala je hvaljeni The Body Shop šampon i regenerator: 'Jedna stvar me zaista neugodno iznenadila'

U svom sada već podužem kozmetičkom stažu rijetko kada sam naišla na šampon koji me potpuno oborio s nogu. Kako sam se nedavno razočarala šamponom koji mi je na prvo korištenje bio odličan, a što sam ga dalje koristila, postajao je sve gori, odlučila sam isprobati hvaljeni šampon od banane brenda The Body Shop. Uz njega sam uzela i regenerator u nadi da će me oduševiti. I jesu, no jedna stvar me zaista neugodno iznenadila.

Jedan od prvih kozmetičkih brendova koje sam otkrila dok sam tek počinjala eksperimentirati s kozmetikom bio je britanski The Body Shop. Prije svega me osvojio veselom ambalažom i raznovrsnom ponudom maslaca za tijelo koje sam se odvažila naručiti kada su još mnogi zazirali od kupnje preko interneta. Ah, ti maslaci, divota! Od prvog mazanja njihovim maslacima za tijelo, po kojima su i najviše poznati, ovaj brend uvukao mi se pod kožu i željeno sam iščekivala dan kada su si opet moći nešto priuštiti od njih.

Moram priznati da sam se zadržavala većinom na maslacima i kremama za ruke jer mi je na druge stvari bilo žao baciti novac s obzirom na to da ih nisam mogla uživo isprobati. S godišnjeg sam se ove godine, osim zbog toga što sam se dobro odmorila, vratila zadovoljna i sretna i zbog činjenice da sam si konačno nabavila šampon poznatog brenda po puno nižoj cijeni nego što je kod nas. No, razočarao me i od tad sam u potrazi za dobrim šamponom.

I tada mi je sinulo! Pa The Body Shop ima hvaljen šampon od banane kojeg bi definitivno morala isprobati... Prije kupnje, naravno, provjerila sam što o njemu kaže druge dame i većina ga hvali na sva usta. To mi je bio dovoljan pokazatelj da nemam razloga više odlagati pa sam uz njega kupila i regenerator, doduše u putnoj verziji.

Od šampona tražim da je blag, ali snažan

U svojem sada poprilično dugom kozmetičkom stažu, isprobala sam na desetke šampona; neki od njih su bili totalni promašaj, drugi su me pozitivno iznenadili, a malo njih me potpuno oduševilo. Kosu perem najviše dva puta tjedno jer sam zagovornik rjeđeg pranja zbog činjenice da čestim pranjem uklanjamo prirodni sebum s vlasišta pa ga ono proizvodi sve više i više i tako dođemo u začarani krug.

Željela sam isprobati i 'no-poo' metodu pranja kose samo vodom koja nakon vrlo neugodne početne faze dovodi kosu i vlasište u ravnotežu pa vam šampon više nije potreban. No, zbog načina života ne mogu si baš dopustiti mjesec dana masne kose pa sam od toga odustala. Od šampona, dakle, tražim da je blag, ali opet dovoljno snažan u uklanjanju neugodnih mirisa i nečistoća s kose, da mi ne izaziva svrbež i kosu ne čini još oštrijom nego što jest.

Dobro čisti, ali...

The Body Shop banana šampon dolazi u klasičnoj plastičnoj bočici od 250 ml i odmah kada sam ga otvorila, zapuhnuo me intenzivan, ali vrlo ugodan miris banane. Neki kažu da im on smeta, ali meni je neodoljiv i to toliko da bih ga najradije pojela jer obožavam banane.

Srednje je gustoće i odmah po prvom korištenju primijetila sam da mi je potrebna vrlo mala količina kako bih temeljito oprala kosu, što je plus jer će duže trajati. Iako se preporučuje duplo šamponiranje, izbjegavam ga jer imam obojenu kosu pa ne želim da mi se boja prerano ispere, a drugo šamponiranje s ovim šamponom mi nije bilo ni potrebno. Odlično mi je očistio kosu, čak i od neugodnog dima cigarete koji se odmah uvuče u kosu čak i nakon minute provedene u zadimljenoj prostoriji.

Ono što mi se nikako ne sviđa i što je u kontradiktornosti s politikom brenda jest sastav šampona. Naime, jedan brend koji se ponosi time što je prirodan nikako ne bi trebao u sastavu svojih proizvoda imati klasične sulfate koji isušuju kosu. Ipak, sadrži i pire od ekvadorske banane koji definitivno doprinosi mekoći kose i formulacija mu je bez silikona. Nakon nekoliko tjedana korištenja, mogu reći da je ovo zaista dobar, svakodnevni šampon koji će obožavati ljubitelji banane.

Ocjena: 4

Cijena: 41 kuna

Regenerator ne čini kosu teškom

Livio Andrijić

U paru sa šamponom dolazi i regenerator koji također sadrži pire ekvadorske banane, bez silikona je i ima isti neodoljivi miris po bananama. Neko vrijeme sam regeneratore koji se ispiru zamijenila onima u spreju, no unazad nekoliko godina ponovno sam se vratila prvima. Razlog je taj što sam kosu počela bojiti u crveno i time mi je postala suša nego prije, a regeneratori u spreju više ne bi funkcionirali.

The Body Shop regenerator od banane mogu uvrstiti u one regeneratore koji vlasi ne čine teškima, što je vrlo bitno za moju tešku i gustu kosu. U kombinaciji sa šamponom djeluje dosta dobro i uspije mi omekšati i zagladiti kosu. Ipak, ne bih mogla reći da mi je on dovoljan što se tiče mekoće i sjaja jer taj efekt postižem samo uz njegujuće ulje koje stavljam prije sušenja.

Ocjena: 4

Cijena: 22 kune 60 ml

Zaključak

Sve u svemu, generalno sam zadovoljna ovim bananastim duom i definitivno ih se isplati uzeti ako tražite blag, ali učinkovit šampon te regenerator koji vam neće otežavati kosu, već naprotiv, omekšati je i olakšati vam češljanje.

Linker
15. travanj 2024 21:51