Avon
Spa u vlastitom domu

Nikad lakša kućna manikura: Samo par jednostavnih koraka dijeli nas od noktiju kao iz salona

Njega noktiju važna je čak i u izolaciji, posebice jer sada pojačano pazimo na higijenu. Iako nas frustrira što ne možemo do omiljenog salona za nokte na redovitu manikuru, to ne znači da nam nokti ne mogu izgledati kao da ih je uređivao profesionalac. U tome će vam pomoći naši savjeti i, naravno, kvalitetni proizvodi.

Izolacija nas je sve dočekala nespremnima. Zatvaranje frizerskih i kozmetičkih salona te onih za uređenje noktiju natjeralo nas je da u svoja četiri zida naučimo neke vještine za koje nikada ne bismo imali hrabrosti. Sada bez problema šišamo sebe i svoje ukućane, radimo maske za lice i kosu od prirodnih sastojaka, ali ne smijemo zaboraviti ni na nokte.

S obzirom na to da sada češće peremo ruke, one mogu postati osjetljivije, baš kao i nokti. Mnoge žene su tijekom ove izolacije priznale da im nokti nikada nisu bili u gorem stanju, čemu pogoduje i stres. Ipak, to što smo cijelo vrijeme kod kuće ima i pozitivnu stranu - možemo se više posvetiti njezi onih dijelova tijela koje smo zanemarili ili zahtijevaju više pažnje i priuštiti si pravi kućni spa.

Čak i ako ih do sada niste sami uređivali, njega noktiju u kućnoj radinosti nije nikakav bauk već naprotiv, može biti vrlo opuštajuća aktivnost.

Ipak, prije samog lakiranja, važno je posvetiti se njezi kako bi vam nokti izgledali kao da ste upravo izašli iz salona. U tome će vam pomoći nekoliko jednostavnih koraka koji će postati vaš mali ritual za opuštanje.

Priprema ruku

Čak i kućna manikura počinje pranjem ruku i noktiju. Prostor ispod noktiju može sadržavati puno prljavštine koju možda niti ne vidite ako na njima još uvijek imate stari lak. Potom s noktiju odstranite prethodni lak i ruke oko pet minuta držite u kupki od toplog mlijeka kako biste ih nahranili. Ulje se ne preporučuje prije manikure, jer će ploča nokta biti masna.

Oblikovanje noktiju

Sljedeći korak je oblikovanje. Ako su vam nokti predugi, lagano ih skratite na željenu dužinu i potom rašpicom oblikujte u jednom smjeru. Nokti od svakodnevnog posla mogu biti puni brazda, koje mogu narušiti konačan izgled kada nanesete lak pa je površinu potrebno zagladiti. To možete napraviti posebnim rašpicama s nekoliko lica, samo budite vrlo nježni i oprezni.

Ako imate zanoktice, odstranite ih škaricama ili grickalicom, ali također pripazite kako ne biste odrezali previše i ozlijedili se.

Avon
Nokte prije lakiranja potrebno je oprati, oblikovati, nahraniti i zaštititi.

Ne zaboravite na kožicu oko noktiju

Kožica oko noktiju zahtijeva posebnu pažnju jer je s razlogom tu gdje jest. Kako štiti nokat od ulaženja bakterija, nije ju preporučljivo kompletno ukloniti već je samo potisnuti prema dolje i odrezati eventualni višak posebnim škaricama.

Njega

Nokte i kožicu važno je dobro izmasirati uljem jer će ono pružiti potrebnu njegu, ojačati ih i potaknuti rast pa neće doći do pucanja, krvarenja i neželjenih iznenađenja. Za to možete iskoristiti prirodno ulje koje imate (maslinovo, bademovo, arganovo) ili se počastite vitaminima bogatim posebnim uljem za kožicu oko noktiju.

Zaštita prije lakiranja

Kvalitetna manikura podrazumijeva tri različita laka: podlak, boju i premaz. Podlak je temeljni lak prozirne boje koji štiti nokat od mrlja i često sadrži sastojke za jačanje noktiju pa ga ne bi trebalo preskočiti. Osim specijalnih temeljnih lakova, u tu svrhu vam može poslužiti i običan prozirni lak.

Avon
Prije nanošenja boje, nokat je važno zaštititi temeljnim prozirnim lakom.

Prije samog lakiranja, ruke i nokte dobro obrišite nakon ulja kako bi lak što bolje prianjao i duže trajao. Nakon što ste nanijeli temeljni lak, slijedi boja.

Poigrajte se bojama

Ove godine ponovno su moderne pastelne nijanse poput nježno ružičaste ili boje breskve, ali i one nešto intenzivnije kao što je duboka plava ili ljubičasta. Naravno, ona boja koja je uvijek u trendu i odgovora apsolutno svima jest klasična crvena. No, kako biste bile sigurne da ste u trendu, najmodernije nijanse lakova možete pronaći u najnovijem Avon katalogu.

Avon
Avon je u korak s trendovima te nudi široku paletu od čak 26 modernih nijansi.

Kako Avon redovito prati trendove, osmislio je 26 potpuno novih nijansi Avon Gel Shine nijansi koji traju čak sedam dana, pružaju dodatnu čvrstoću i imaju visoko sjajni gel efekt, baš poput onog iz salona. Osim toga, profesionalna široka četkica prati oblik nokta što vam omogućuje jednostavno nanošenje laka bez pogrešaka.

Avon
Široka profesionalna četkica omogućuje lakše nanošenje.

I, došli smo do završnog koraka - premaza. Premaz će omogućiti da lak što duže traje, odnosno da vam kućanski poslovi prijevremeno ne unište trud. Avon u ponudi također ima i završni lak za nokte - Mark Gel Shine, uz kojeg će vaši nokti izgledati još sjajnije i elegantnije. Jer, sjajno je ove godine ponovno u modi!

Online kupnja iz udobnosti vlastitog doma

Kako bismo što više ograničili vrijeme provedeno u trgovinama i što manje sebe i druge izlagali potencijalnoj zarazi, a opet imali nokte kao da ih je njegovao profesionalac, najbolje se okrenuti online shoppingu, što je uz Avon nikada lakše.

Avon možete naručiti on-line uz direktnu dostavu doma, i to po sada posebno sniženoj cijeni od samo 10 kn (za narudžbe iznad 100 kn). Sve što trebate je pokrenuti online naručivanje , napuniti svoju košaricu kroz Avon online katalog i uživati u direktno dostavljenim proizvodima.

Također, pratite nas na društvenim mrežama jer Avon i Gloria pripremaju fantastično iznenađenje!

Dobitnice su Facebook nagradnog natječaja Andriana Baćurin, Maja Vezmarović Bojanić i Ivana Horvat.

Linker
23. travanj 2024 17:09